bookblog.ro

Eleanor și Park

Titlu: Eleanor și Park
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2015
Traducere:
Numar pagini: 376
ISBN: 978-606-93849-3-0
Cumpara cartea

Am tot auzit vorbindu-se despre Rainbow Rowell pe canalele de Youtube ale „bookvlogărilor” americani, dar, nu știu din ce cauză, mi s-a părut a fi o scriitoare care își primește laudele fără să le și merite. Prejudecăți; prejudecăți peste tot. Bineînțeles că m-am înșelat grăbindu-mă să judec un autor fără să-i fi citit măcat o carte (nu că ar fi ceva nou...), dar să trecem peste și să lăsăm negativismul undeva într-un colț de unde nu ne poate face rău. Pentru că Eleanor & Park a fost o carte atât de faină – probabil cel mai bun roman young adult din câte am citit în ultima vreme – încât simt nevoia să-i cer scuze lui Rainbow, chit că nu are cum să-mi audă strigătul, și să-i promit că voi citi toate cărțile ei care vor apărea și la noi.

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

Eleanor & Park

Titlu: Eleanor & Park
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2015
Traducere:
Numar pagini: 328
ISBN: 978-606-93849-3-0

Cred că Eleanor & Park este una dintre cele mai adorabile cărți pe care le-am citit vreodată. Este uimitor de drăgălașă. Și amuzantă. Și inocentă. Și... am spus adorabilă? Și adorabilă, da. Și în același timp, reușește să te revolte așa cum puține cărți o fac. Pentru că autoarea atinge câteva subiecte tulburătoare, care te fac să îți dorești să intri în carte de-a dreptul și să îi distrugi pe cei responsabili de teroarea, rușinea și nefericirea personajelor.

[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

Carte vs. Film: Coraline

Titlu: Coraline
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2014
Traducere:
Numar pagini: 168
ISBN: 978-606-804-480-4
Cumpara cartea

Am făcut cunoștință cu Coraline mai întâi prin intermediul filmului și abia mai târziu am citit cartea. Ambele m-au fascinat foarte mult. În cazul filmului, pe lângă faptul că a fost vorba de experiența inedită, personajele au o forță deosebită, iar vocile le ajută mult să fie așa. Jocul scenic, deși vorbim de o animație, s-a imprimat în memoria mea ca ceva extrem de natural.Pe de altă parte, am perceput cartea ca pe un fel de completare la film (știu, sună anacronic, dar asta din cauză că am văzut filmul și apoi am citit cartea). Nu am fost avertizat de lipsa unor detalii care în film au reprezentat o bună parte a spectacolului, iar ilustrațiile (realizate de Chris Riddell) – diferite dar, în același timp, asemănătoare cu cele din film – au fost cumva surprinzătoare. Din aceste motive cred că toți cei care vor să trăiască experiența Coraline ar trebui s-o facă atât cu ajutorul filmului, cât și al cărții.

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro