Povestiri clasice despre iubire
Autor: Anton Pavlovici Cehov
Rating:
Editura: ALLFA
Anul aparitiei: 2012
Traducere: Antoaneta Olteanu
Numar pagini: 109
ISBN: 978-973-724-379-9
Opt povestiri despre iubire vin adunate sub bagheta unuia dintre cei mai importanţi prozatori ruşi.
[Citeste tot Articolul]
Speranțele se vând mai bine în comerțul cu sinucideri
Autor: Jean Teule
Rating:
Editura: ALLFA
Anul aparitiei: 2011
Traducere: Magda Răduță
Numar pagini: 114
ISBN: 978-973-724-318-8
În realitatea post-apocaliptică, Magazinul de sinucideri oferă o ultimă licărire de speranță omenirii, ba chiar, uneori, și un zâmbet.
[Citeste tot Articolul]
Preţul vieţii
0
Autor: Nadine Gordimer
Rating:
Editura: Allfa
Anul apariţiei: 2009
Traducători: Raluca şi Christian Tănăsescu
216 pagini
ISBN: 978-973-724-135-1
Cu siguranţă cititorul care află că în 1991 Nadine Gordimer a fost distinsă cu premiul Nobel pentru literatură va fi intrigat de titlurile care îi poartă semnătura. Al doilea roman al autoarei pe care îl publică cei de la All trezeşte curiozitatea prin subiectul pe care îl abordează: ironia sorţii face ca un ecologist pornit împotriva construirii unui reactor nuclear să afle că tratamentul care îi este necesar îl face radioactiv.
Astfel, după ce a suferit o operaţie de tiroidectomie, Paul Bannerman este nevoit să facă un tratament suplimentar cu iod radioactiv. Acest lucru îl obligă pe el şi pe soţia sa Benni/Berenice să se retragă în carantină la părinţii lui Paul.
[Citeste tot Articolul]
Cadoul
0
Autor: Cecelia Ahern
Rating:
Editura: Allfa
Anul apariţiei: 2009
Traducător: Marilena Iovu
307 pagini
ISBN: 978-973-724-260-0
(ediţia în limba engleză)
N-am vrut să vă povestesc despre Cadoul de Crăciun deşi poate aşa ar fi fost mai potrivit. Asta pentru că acţiunea se petrece în aceeaşi perioadă, avem cadouri, spiritul Crăciunului, ideea de "a fi mai bun" şi restul lucrurilor la care v-aţi putea gândi. Însă nu am vrut să consideraţi cartea Ceceliei Ahern drept numai o carte tocmai bună de făcut cadou de Crăciun sau, şi mai, rău, o cărticică uşoară cu care să vă treceţi timpul de Sărbători.
Să nu mă înţelegeţi greşit- este o carte uşoară, însă nu merită să fie citită doar la "ocazii speciale". Asta pentru că, aşa cum ne-am obişnuit de la Cecelia Ahern - sau eu, mai degrabă, având în vedere că am citit toate cărţile ei- subiectele pe care le abordează sunt unele destul de profunde dar de care ne împiedicăm mereu.
De la ce porneşte de data asta? De la faptul că nu avem timp să facem tot ce vrem, că mereu trebuie să prioritizam, să alegem ceva (sau pe cineva) în defavoarea altei activităţi. De la faptul că devine din ce în ce mai evident că nu putem mulţumi pe toată lumea, deşi unii dintre noi sunt destul de curajoşi (sau nebuni) pentru a încerca să [Citeste tot Articolul]
Gandhi
Autor: Jose Freches
Rating:
Editura: ALLFA
Anul aparitiei: 2009
Traducere: Roxana Bîrsanu
Numar pagini: 827
ISBN: 978-973-724-167-2
Recunosc că până acum nu am mai citit nici o biografie. Am citit tot felul de articole, despre multe persoane importante, însă o carte în care se povesteşte întreaga viaţă a cuiva nu îmi aduc aminte să fi citit vreodată. Mă hotărâsem să abordez acest gen când am văzut recomandările din Ghidul de cititor feroce, care mi-au atras atenţia. Iar când a ajuns la mine cartea despre Gandhi, m-am gândit că nici nu se putea să încep mai bine.
Toată lumea ştie ce om grozav a fost Mohandas Karamchand Gandhi. Cred că imediat după rostirea numelui lui mai toţi se gândesc automat la poate cel mai cunoscut citat care îi aparţine: "Be the change you want to see in the world." Ştiu că a luptat pentru India, ţara lui de origine şi că a trezit admiraţia multor lideri.
Dar câţi ştiu exact modul în care a "luptat"? Câţi ştiu cine i-a servit drept model? Cine i-a servit drept suport în vremurile grele? Câţi ştiu cum a ajuns acest om micuţ şi firav să fie una din personalităţile emblematice ale istoriei? Cine ştie cum a început totul?
Eu una nu aş fi putut da un răspuns coerent la întrebările de mai sus. Acum însă vă pot spune că tânărul Mohandas [Citeste tot Articolul]
Vălul profeţiilor
Autor: Steven Saylor
Rating:
Editura: ALLFA
Anul aparitiei: 2009
Traducere: Veronica Şerbănoiu
Numar pagini: 365
ISBN: 978-973-724-208-2
Acum ceva vreme puteam spune că îmi plac romanele istorice. Nu neapărat datorită acţiunii cât tabloului pe care îl zugrăveau- altă lume, alte valori, alţi oameni. De curând am ajuns însă să fac o diferenţă poate nedreaptă între romane istorice plasate într-un trecut rezonabil şi romane istorice plasate într-un trecut foarte îndepărtat, în Antichitate, de exemplu.
Dacă pentru romanele a căror acţiune se petrece prin secolul 18-19, autorul are biblioteci întregi de resurse, pentru romanele care abordează Roma sau Grecia antică o parte însemnată din sursele de inspiraţie s-a pierdut, odată cu timpul, pe undeva pe drum. De exemplu, când am citit Fratele lui Rousseau nu m-am întrebat nici o clipă cât din lumea aceea o fi inventată şi cât adevărată, bazată pe cercetări ale documenteleor istorice. Citind însă romanul lui Steven Saylor am avut tot timpul tendinţa de a da "fuga" pe Wikipedia şi a verifica informaţiile de acolo.
Am rezistat tentaţiei şi m-am hotărât [Citeste tot Articolul]
Strategia în afaceri
Autor: Lawrence G. Hrebiniak
Rating:
Editura: ALLFA
Anul aparitiei: 2009
Traducere: Marilena Iovu
Numar pagini: 312
ISBN: 973-571-787-5
Corporaţii râd în soare argintii
Trăim într-o lume dominată de giganţii industriali, de coloşii financiari şi lista mamuţilor din economie poate continua la nesfârşit. Primul impuls, de respingere. Aproape cu un fior pe şira spinării parcurg cartea, simţind respiraţia rece a gravităţii şi rigorii corporatiste. Pentru mine, o absolventă de Filosofie, managing partner al propriei firme, ocupată cu creativitatea, limbajul de fer-beton al economiei corporatiste mă inhibă. Şi recunosc sincer că acesta este unul dintre puţinele medii în care mi-aş dori să mă aflu. De aceea nu ma pot vizualiza drept un manager al unei astfel de maşinării.
Subiectul cărţii este strategia în afaceri. Extrem de bine documentat, scrupulos şi metodic este Mr. Larry. Îmi place să îl numesc Larry pe dl. Hrebiniak, la fel cum îl numesc prietenii, pentru că mi-l apropie. [Citeste tot Articolul]