bookblog.ro

Puterea poveștilor

Titlu: O sută de nume
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 312
ISBN: 978-973-724-757-5
Cumpara cartea

O jurnalistă aflată într-un punct mort al carierei sale, o poveste fără vreun sens aparent, o serie de personaje care îi vor schimba viața – un roman despre regăsiri și puterea cuvântului de a transforma realitatea.

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Tu ai vrea să îți întâlnești Viața?

Titlu: Întâlnire cu Viața
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 378
ISBN: 978-973-724-421-5
Cumpara cartea

Fantezie și redescoperire de sine, într-un exercițiu imaginar, pentru a te bucura de Viață, întâlnind-o literalmente. O poveste despre împlinirea și acceptarea de sine, cu nuanțe ușor ironice, ușor nostalgice.

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Suflete pereche

Titlu: Suflete pereche
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2008
Traducere:
Numar pagini: 479
ISBN: 978-973-724-046-0

Cumpara cartea

Când doamna Marilena Iovu, traducătoarea romanelor Ceceliei Ahern, mi-a spus că Suflete pereche i-a plăcut cel mai mult, am fost nerăbdătoare să văd despre ce este vorba. Nici măcar nu am ctit ce scria pe coperta patru, ce să mai vorbim de căutat detalii pe Internet. Nu-mi pare rău că am citit-o, mai ales că a fost prima noaptein câteva luni bune în care n-am dormit din cauza (sau mai degrabă datorită) cititului. Însă Suflete pereche nu a detronat Prietenul nevăzut şi parcă nici Mulţumesc pentru amintiri.

Ce e drept însă, romanul de faţă revine în aceeaşi "sferă" cu P.S. Te iubesc, în sensul că nu are nici un element fantastic, aşa cum mă obişnuisem în ultima vreme. Este pur şi simplu viaţa lui Rosie Dunne, împletită de multe ori cu cea a lui Alex Stewart. Deşi mi se pare puţin ciudat să alătur cele două categorii, aş spune că pe lângă un exemplu de literatură contemporană, cartea este şi un "bildungsroman". Scris, e adevărat, într-o manieră foarte modernă, asupra căreia voi reveni puţin mai încolo. Însă nici unul din cele de mai sus nu este motivul pentru care am rămas cu un gust amar atunci când am închis cartea, cândva pe la 4 şi jumătate dimineaţa, în timpul săptămânii.

Pentru a vă putea vorbi despre acest motiv mă văd nevoită să fac ceva ce nu cred că am făcut până acum [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 4 COMENTARII si spune-ti parerea!

Cadoul

0 Cadoul recenzie
Autor: Cecelia Ahern
Rating: Cadoul rating - rating - recenzii carti
Editura: Allfa
Anul apariţiei: 2009
Traducător: Marilena Iovu
307 pagini
ISBN: 978-973-724-260-0

(ediţia în limba engleză)

N-am vrut să vă povestesc despre Cadoul de Crăciun deşi poate aşa ar fi fost mai potrivit. Asta pentru că acţiunea se petrece în aceeaşi perioadă, avem cadouri, spiritul Crăciunului, ideea de "a fi mai bun" şi restul lucrurilor la care v-aţi putea gândi. Însă nu am vrut să consideraţi cartea Ceceliei Ahern drept numai o carte tocmai bună de făcut cadou de Crăciun sau, şi mai, rău, o cărticică uşoară cu care să vă treceţi timpul de Sărbători.

Să nu mă înţelegeţi greşit- este o carte uşoară, însă nu merită să fie citită doar la "ocazii speciale". Asta pentru că, aşa cum ne-am obişnuit de la Cecelia Ahern - sau eu, mai degrabă, având în vedere că am citit toate cărţile ei- subiectele pe care le abordează sunt unele destul de profunde dar de care ne împiedicăm mereu.

De la ce porneşte de data asta? De la faptul că nu avem timp să facem tot ce vrem, că mereu trebuie să prioritizam, să alegem ceva (sau pe cineva) în defavoarea altei activităţi. De la faptul că devine din ce în ce mai evident că nu putem mulţumi pe toată lumea, deşi unii dintre noi sunt destul de curajoşi (sau nebuni) pentru a încerca să [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

Mulţumesc pentru amintiri

Titlu: Mulţumesc pentru amintiri
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2009
Traducere:
Numar pagini: 420
ISBN: 978-973-724-194-8

Trebuie să recunosc că am fost rea. Am început să citesc Mulţumesc pentru amintiri în tren, în drum spre team-building-ul plin de aventură de săptămâna trecută, iar comentariile mele şi ale ¼ din echipa prezentă în tren au fost foarte răutăcioase. Asta din cauză că subiectul mi se părea prea melodramatic. Cred că este evident, din categoria în care am încadrat cartea, cât de mult m-am înşelat.

Mi-e clar însă că Cecelia Ahern "umblă" după subiecte profunde. Fie că este vorba de soţul mort care îi trimite scrisori de încurajare fostei sale soţii, fie femeia obsedată de muncă ce ajunge să aibă un prieten imaginar (despre care se ştie că se arată doar copiilor) sau o tânără obsedată de căutarea oamenilor şi lucrurilor dispărute. Recitind recenzia Măriucăi, îmi dau seama că ea a găsit o exprimare şi mai bună: "Temele pe care le alege această autoare precoce (prima nuvelă publicată la 21 de ani) sunt sensibile. Acesta e lucrul care îţi sare în ochi din prima."

Subiectul sensbil de azi este [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 5 COMENTARII si spune-ti parerea!

Prietenul nevăzut

0Autor: Cecelia Ahern
Rating: 5 stele - Cecelia Ahern - Prietenul invizibil rating - recenzii carti

Editura: All
Cecelia Ahern - Prietenul nevazut - recenzie carti
Până unde poate merge imaginaţia cuiva? Cât de mult eşti dispus să crezi atunci când eşti adult? Dar atunci când eşti copil? Încetăm vreodată să mai fim copii, putem goni starea asta de spirit o dată pentu totdeauna? Şi pentru cei care s-ar putea să răspundă "Da", sunteţi siguri că n-o să vă treziţi ţopăind de colo-colo, atunci când vă aşteptaţi cel mai puţin?

Iniţial am vrut să scriu câteva paragrafe de "minunată" şi asta să fie toată recenzia mea. Aţi fi înţeles fără îndoială cât de mult mi-a plăcut Prietenul nevăzut. Însă mi-am dat seama că măcar o fărâmă din carte tot trebuie să vă ofer. Aşa că mi-am învins teama- teama că orice v-aş spune ar fi prea mult şi v-ar da ocazia să construiţi un scenariu propriu, mi-am învins teama şi am început să scriu. Ce a ieşit, aţi citit în primul paragraf.

Sunt câteva din întrebările pe care mi le-am pus în timp ce citeam cartea. Nu la sfârşit, mai ales dacă [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 13 COMENTARII si spune-ti parerea!

Dispăruţi fără urmă

0Autor: Cecelia Ahern
Rating: Cecelia Ahern - Dispăruţi fără urmă rating - recenzii carti
Editura: Allfa

 Cecelia Ahern - Dispăruţi fără urmă- recenzie carti

Ai grijă ce-ţi doreşti....

Câteodată ne dorim să avem parte de mai multă magie în vieţile noastre. Ne dorim să avem parte de taine care abia aşteaptă să fie descoperite, secrete numai bune de aflat sau mistere ce ne aşteaptă pe noi să le dezlegăm. Cu atât mai mult astăzi, când lumea care ne înconjoară nu mai conţine în sine nicio necunoscută. Este "dezvrăjită". Nu mai avem ce să decoperim pentru că au făcut-o alţii înaintea noastră. Cei care ne-au precedat, aveau tocmai scopul opus în minte: să cunoască prin puterea cu care au fost înzestraţi, cea a raţiunii, tot ceea ce se poate cunoaşte.

Uneori, copiii pot fi mici tirani. E bine ştiut cu cât sadism se pot chinui unii pe alţii şi ce lanţ de umilinţe sunt în stare să pună cap la cap. Sunt războaiele din curtea şcolii, în care lupta pentru supremaţie se dă în mod curios pentru prietenia unui băiat sau respectul celorlalţi colegi de clasă. O fetiţă de doar 10 ani - Jenny-May Butler -, care o chinuie de ceva timp pe vecina si colega ei Sandy Shortt, o provoacă la un joc pe aceasta din urmă. Un joc al copilăriei, dar la care ea se pricepe foarte bine, şi pe care nu are nicio şansă să îl piardă. [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 4 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro