bookblog.ro

Scene din viața unui scriitor premiat cu Nobel

Titlu: Scene de viață provincială
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2018
Traducere:
Numar pagini: 520
ISBN: 978-606-779-415-1
Cumpara cartea

Rar, poate niciodată, am întâlnit o biografie a unui autor celebru în care să se regăsească o sinceritate atât de dureroasă cum se regăsește în volumul de față. Pur și simplu nu îmi venea să-mi cred ochilor ce scria pe acele pagini, cât de sincer, de realist, s-a descris acest autor premiat totuși cu Nobel. Paginile sunt multe, foarte multe, lucru explicabil de altfel când te gândești că este totuși vorba de un omnibus în care autorul a adunat trei romane autobiografice: Copilărie, Tinerețe și Miezul verii. Iar povestea se citește cam greu, experiența nu e chiar plăcută de la un capăt la altul (cel mai mult mi-a plăcut volumul de mijloc), proza e densă și încărcată, însă la final ajungi să exclami: ce poveste, ce autor, ce tărie de caracter! [Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Personaje în purgatoriu

Titlu: Copilăria lui Isus
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2014
Numar pagini: 296
ISBN: 978-973-689-717-7
Cumpara cartea

Probabil că nicio carte nu este, în esență, comparabilă cu o altă carte. Probabil că, similar, nicio carte nu poate fi cu adevărat încadrată într-o anumită categorie. Dar sunt puține cărți atât de bulversante – din acest punct de vedere – precum Copilăria lui Isus.

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

Durabila teamă de banalitate

Titlu: Tinerețe. Scene de viață provincială
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Traducere:
Numar pagini: 224
ISBN: 978-973-689-499-2

„E posibil să fii anost şi banal nu numai la suprafaţă, ci şi în străfundul tău, şi cu toate acestea să fii artist? Dacă, de pildă, T. S. Eliot este anost până în adâncul fiinţei sale, iar ceea ce susţine el referitor la personalitatea artistului, anume că nu e relevantă pentru opera acestuia, nu e decât o stratagemă de a ascunde faptul că e anost?” [Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Despre cruzimea primilor ani

Copilarie J.M. Coetzee

Titlu: Copilărie. Scene de viaţă provincială
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2011
Traducere:
Numar pagini: 204
ISBN: 978-973-689-435-0

Primul dintre cele trei volume de memorii ficţionalizate publicate până în prezent de J. M. Coetzee te va confrunta cu gândurile unui copil tulburător.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

Dezonoare

Titlu: Dezonoare
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2011
Traducere:
Numar pagini: 243
ISBN: 978-973-689-390-2

Ce se întâmplă cu un Don Juan atunci când îmbătrânește? Trebuie el să-și schimbe filosofia de-o viață pentru a reuși să se adapteze la noul statut? Și dacă nu face asta, oare universul se răzbună dezonorându-l ?
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 4 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro