bookblog.ro

Dublu alter-ego sau nimic

Titlu: Substanța M
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 283
ISBN: 978-606-579-860-1
Cumpara cartea

Tu, craniu gol, de ce-mi rânjești așa? / Ori, poate, ca și mine, al tău creier / Vrând adevărul și-a-ncheiat cândva / În tristă beznă jalnicul creier? - să citezi Faust când conștiința ți se destramă nu pare deloc ceva deplasat.

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

Dilema

Titlu: Omul din castelul înalt
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 303
ISBN: 978-606-579-614-0
Cumpara cartea

„Nu-i de mirare că domnul Tagomi n-a mai putut continua”, se gândi. „Asta este îngrozitoarea dilemă a vieţilor noastre. Orice ar fi, răul este mai puternic. Se luptă, atunci? De ce să mai alegi? Dacă alternativele sunt la fel...

Evident că mergem înainte, ca întotdeauna. De la o zi la alta. În momentul actual lucrăm împotriva Operaţiunii Păpădia. După aceea, în alt moment, contribuim la înfrângerea poliţiei. Dar nu putem face totul dintr-odată; este o secvenţă. Un proces în desfăşurare. Nu putem controla decât sfârşitul, făcând o alegere la fiecare pas.”

Se gândi: „nu putem decât spera. Şi încerca.”

„Într-o altă lume, probabil că este altfel. Mai bine. Sunt alternative clare, bune şi rele. Nu amestecurile astea obscure, amalgamurile astea, fără nicio unealtă adecvată cu care să desparţi componentele.

Nu avem lumea ideală, pe care ne-am dori-o, în care moralitatea este simplă pentru că posibilităţile de cunoaştere sunt la îndemână. În care se face bine fără niciun efort pentru că evidentul poate fi identificat.” [Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Visează androizii oi electrice?

Titlu: Visează androizii oi electrice?
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2005
Traducere:
Numar pagini: 256
ISBN: 973-569-777-7

Eu n-am fost niciodată un mare admirator al romanelor lui Dick, dar chiar şi aşa nu poţi să nu le recunoşti meritele, paradoxurile subtile şi abordarea originală a problemelor umanităţii. Titlul romanului "Visează androizii oi electrice?" m-a intrigat şi s-a dovedit interesant să descopăr ce se ascunde în spatele lui.

Povestea se desfăşoară  într-un decor post-apocaliptic, în care Pământul a fost devastat de un Război Mondial nuclear. Oamenii s-au retras în zonele mai puţin afectate de praful radioactiv, iar animalele s-au împuţinat într-atât încât au devenit bunuri de lux, comercializate la preţuri uriaşe în cataloage specializate. Ba mai mult, sunt şi obiect de adoraţie pentru adepţii lui Mercer, un cult influent apărut după război pentru a redeştepta empatia umană faţă de restul lumii vii, şi un puternic indicator al statutului social, obligând pe cei care nu-şi permit un animal veritabil să folosească o fidelă imitaţie mecanică. Cei mai norocoşi dintre locuitori au emigrat către alte planete, dar traiul nu e nici acolo lipsit de greutăţi. În aceste noi colonii, majoritatea muncilor pentru îmbunătăţirea habitatului şi întreţinere sunt încredinţate androizilor, dar aceştia, înzestraţi cu din ce în ce mai multă inteligenţă şi liber-arbitru, încep să aspire la libertatea rezervată oamenilor. Iar pentru a o obţine mulţi evadează, chiar şi cu preţul uciderii stăpânilor lor, se întorc pe Pământ şi încearcă să se ascundă, mimând existenţe normale. Pentru a ţine sub control androizii rebeli, pe Pământ operează un fel de forţă poliţienească, vânători de recompense mai exact, din rândul cărora face parte şi personajul principal al romanului, Rick Deckard.

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Cele trei stigmate ale lui Palmer Eldritch

0 Cele trei stigmate ale lui Palmer Eldritch recenzie
Autor: Philip K. Dick
Rating: Cele trei stigmate ale lui Palmer Eldritch rating - rating - recenzii carti
Editura: Nemira
Anul apariţiei: 2006
Traducător: Mircea Ştefancu
312 pagini
ISBN: 978-973-569-910-9

Un Pământ neîncăpător, radiat de ultraviolete, colonişti drogaţi pentru a supravieţui pe Marte, un nou Zeu - Palmer Eldritch, oameni evoluaţi şi oameni involuaţi, acesta este universul literar pe care îl propune Philip K. Dick în romanul Cele trei stigmate ale lui Palmer Eldritch, un roman science-fiction în care viitorul este pus sub semnul corporatismului şi al "pielicelelor" - noua monedă de schimb a lumii.

P.P. Layouts este compania care guvernează Pământul, dar mai ales coloniile, producând miniaturi ale tuturor obiectelor existente în realitate (pe plan legal) pentru a popula machete Perky Pat, dar şi drogul Dul-C (în plan ilegal), un drog care să facă suportabilă viaţa pe planetele în care oamenii erau exilaţi forţat (în urma drogării cu Dul-C oamenii îşi imaginau viaţa normală, de pe Terra, cu ajutorul machetelor Perky Pat, "evadând" într-un cotidian pe care nu îl mai puteau trăi); iar Leo Bulero este fondatorul companiei şi un homo sapiens evoluensis. [Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro