bookblog.ro

Toate lucrurile importante sunt cunoscute

Titlu: Praxis
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2011
Traducere: ,
Numar pagini: 496
ISBN: 978-973-102-309-0

Praxis, primul volum din trilogia space opera ”Prăbuşirea Imperiului Groazei” investighează începutul sfârşitului unui imperiu care a dăinuit timp de milenii.
[Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Visează androizii oi electrice?

Titlu: Visează androizii oi electrice?
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2005
Traducere:
Numar pagini: 256
ISBN: 973-569-777-7

Eu n-am fost niciodată un mare admirator al romanelor lui Dick, dar chiar şi aşa nu poţi să nu le recunoşti meritele, paradoxurile subtile şi abordarea originală a problemelor umanităţii. Titlul romanului "Visează androizii oi electrice?" m-a intrigat şi s-a dovedit interesant să descopăr ce se ascunde în spatele lui.

Povestea se desfăşoară  într-un decor post-apocaliptic, în care Pământul a fost devastat de un Război Mondial nuclear. Oamenii s-au retras în zonele mai puţin afectate de praful radioactiv, iar animalele s-au împuţinat într-atât încât au devenit bunuri de lux, comercializate la preţuri uriaşe în cataloage specializate. Ba mai mult, sunt şi obiect de adoraţie pentru adepţii lui Mercer, un cult influent apărut după război pentru a redeştepta empatia umană faţă de restul lumii vii, şi un puternic indicator al statutului social, obligând pe cei care nu-şi permit un animal veritabil să folosească o fidelă imitaţie mecanică. Cei mai norocoşi dintre locuitori au emigrat către alte planete, dar traiul nu e nici acolo lipsit de greutăţi. În aceste noi colonii, majoritatea muncilor pentru îmbunătăţirea habitatului şi întreţinere sunt încredinţate androizilor, dar aceştia, înzestraţi cu din ce în ce mai multă inteligenţă şi liber-arbitru, încep să aspire la libertatea rezervată oamenilor. Iar pentru a o obţine mulţi evadează, chiar şi cu preţul uciderii stăpânilor lor, se întorc pe Pământ şi încearcă să se ascundă, mimând existenţe normale. Pentru a ţine sub control androizii rebeli, pe Pământ operează un fel de forţă poliţienească, vânători de recompense mai exact, din rândul cărora face parte şi personajul principal al romanului, Rick Deckard.

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro