bookblog.ro

Libertatea de a alege

Titlu: Libertatea de a alege
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2009
Traducere: ,
Numar pagini: 423
ISBN: 978-973-1931-12-8

Primul lucru de care mi-am dat seama când am început să citesc cartea lui Friedman a fost că sigur este ceva opus lui Keynes. De altfel oricum, la vremea respectivă, cu cele câteva cunoştinţe de economie ale mele, am înţeles că probabil ultima şansă a teoriei keynesiene de a mai fi aplicată este criza în care ne aflăm. În afară de genul acesta de situaţii limită, în care intervenţia statului este cât de cât bine-venită, economia (cea americană în primul rând) se bazează pe principiile capitaliste ale lui Milton Friedman, cel care l-a scos din uz pe Keynes.

Libertatea de a alege nu este nicidecum prima carte a lui Milton- la momentul apariţiei ei se cunoşteau deja mai toate ideile expuse aici. Erau cunoscute în primul rând datorită faptului că este un fel de transcriere a unei serii de 10 dezbateri televizate în care Milton a fost "personajul principal", alături de alţi specialişti în economie. În al doilea rând, Free to Choose adună mai toate principiile pe care câştigătorul Premiului Nobel pentru Economie le-a expus de-a lungul timpului, legate de economia de piaţă, rolul statului în economie şi, în general, idei izvorâte din liberalismul clasic "inventat" de Adam Smith. [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 5 COMENTARII si spune-ti parerea!

Brand You 50

Titlu: Brand You 50
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2009
Traducere:
Numar pagini: 237
ISBN: 978-973-88750-7-4

(sau cumpără aici ediţia în limba engleză)

Nu-mi aduc aminte de o altă carte, în afară de Brand You 50 pe care să vreau să o citesc şi să nu vreau, în acelaşi timp. Deşi este o carte mititică -puţine pagini şi format mic- mi-a luat destul timp să o termin, asta pentru că am preferat să citesc doar câteva pagini odată.

De ce spun că mi-a plăcut? Din câte am înţeles, Tom Peters este inventatorul ideii de personal branding. He coined the term, adică. Ceea ce spune din start foarte multe despre cartea lui de personal branding; spune că e puţin probabil să mai găseşti atâtea idei originale în altă parte. E adevărat că în esenţă cartea arată ca un fel de self-help- Tom Peters chiar spune că America este patria acestui gen. Dar straturile superioare o fac esenţială pentru angajatul deprimat care lucrează la birou de la 9:00 la 17:00.

Dealtfel, The Brand You 50 face parte, alături de The Project50 şi The Professional Service Firm50, dintr-o serie care se numeşte "Reinventarea muncii". Peters a vrut să [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 5 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro