bookblog.ro

Unde te găsești atunci când te cauți?

Scris de • 19 February 2020 • in categoria

Titlu: De ce să mergi când poți să zbori?
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2016
Traducere:
Numar pagini: 164
ISBN: 9786066391276
Cumpara cartea

Dacă vrei să citești o carte ușoară, pe care o vei înțelege și iubi de la început, dar mai ales, o carte din care să îți iei încredere în tine, „De ce să mergi când poți să zbori?” este cea mai bună idee. Titlul este intrigant, iar pentru mine a fost de ajuns pentru a cumpăra cartea și a o devora.

„De ce să mergi când poți să zbori?” este o carte pe care o vei citi cu o lejeritate rar întâlnită la alți autori. Treci prin ea ca prin apă, dar te uzi destul de mult cu învățăturile sale. Personal mi-au plăcut mult citatele, povestirile și așezarea în pagină a textului. Având o memorie vizuală care reține uneori fără să îmi dau seama fraze sau un font diferit de restul paginii, am reușit să rămân cu pasaje întregi în minte.

Spre deosebire de alte cărți de dezvoltare spirituală, aceasta este una pe care o poți citi rapid, în maxim două ore, sau lent, oferindu-ți timp pentru a practica învățăturile și fațetele create de Isha Judd.

„Vrem rezultate, sperăm la lucruri deosebite, chiar căutăm oportunități – dar suntem oare dispuși să renunțăm la ceea ce suntem obișnuiți să avem și să fim pentru a ne atinge dorințele inimii?”

Este vorba despre 4 fațete create de autoare, pe care le detaliază destul de explicit în carte și care, folosite în viața de zi cu zi, îți vor aduce schimbarea dorită. Persoanele care sunt anxioase și a căror încredere în sine nu este prea bună își pot schimba modul în care se simt liniștind furtunile interioare.

Modul în care autoarea scrie îți oferă o senzație de pace, calm, relaxare. În momente de stres la cote maxime am repetat în minte fațetele respirând rar, dar profund, iar în acel moment mi-am dat seama că autosugestia și exercițiile de respirație sunt cele mai bune metode de a te calma când simți că ești pe cale să ai un atac de panică.

Povestirile reale pe care autoarea le-a incorporat în carte îți oferă liniștea prin puterea perspectivei: vei conștientiza câte persoane din lume au fix aceleași probleme, nu te vei mai victimiza sau simți inferior nimănui. Totul este să vrei să renunți la obiceiuri negative care îți reduc și mai mult încrederea în tine.

Este important să citești cartea în momentul în care ai mintea deschisă, ești dispus să încerci ceva nou pentru dezvoltarea ta, dar mai ales în momentul când vrei neapărat să îți schimbi viața. Dacă o vei citi din plictiseală, este foarte probabil să nu îți placă sau sau să ți se pară este plină de baliverne, dar dacă ești dispus să folosești tehnici pentru a-ți schimba gândirea, întreaga ta viață se va schimba.

Schimbarea vine din interior, iar o persoană anxioasă, cu un profund sentiment de inferioritate va vedea pericol, agresiune, umilință peste tot în jurul său. Dacă își ia vălul de pe ochi și privește viața cu o mai bună înțelegere a oamenilor și a neputințelor lor, orice om anxios atinge un nivel de liniște care îl va aduce aproape de normal și chiar de fericire. De obicei oamenii care rănesc au fost răniți la rândul lor sau atacă tocmai pentru că se tem de asta. Odată ce începi să înțelegi oamenii și temerile lor totul se schimbă în jurul tău. Capeți o pace interioară de invidiat.

Autosugestia, sondarea în adâncurile conștiinței, găsirea calităților și a punctelor slabe, acceptarea acestora și iubirea de sine sunt remediile unui suflet traumatizat și a unui copil interior care are nevoie de iubire. Adulții tind să creadă că nu mai pot face nimic pentru ei înșiși, că este prea târziu, iar copilăria lor nu mai poate fi vindecată, dar greșesc.

Cu cărțile potrivite, cu răbdare, atenție, înțelegere și o profundă iubire de sine orice suflet se poate vindeca, chiar dacă procesul începe din prezent și se întoarce pentru a atinge rănile trecutului. Amintirile, vizualizarea, autosugestia, promisiunile, scrisul, confesarea, discuțiile, atenția acordată propriului corp, privitul în oglindă, toate sunt menționate în carte chiar dacă unele puțin mai voalat. O minte deschisă va știi cum să folosească fiecare rând pentru a se face bine.

  • Plusuri

    O carte ușor de citit, cu sfaturi ușor de implementat și povești sau confesiuni autentice. Foarte bine structurată pe capitole, dar și în pagină.

  • Recomandari

    Mult prea scurtă pentru subiect.

Categorie: | Autor: | Editura:



Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

  • Cum sa fii propriul tau psihoterapeut

Copyright ©2011 Bookblog.ro