bookblog.ro

Doi adolescenți magici

Scris de • 12 October 2012 • in categoria

Titlu: Vrăjitor și vrăjitoare
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Traducere:
Numar pagini: 348
ISBN: 978 – 973-102-462-2
Cumpara cartea

Am încercat să citesc cartea asta cu ochii unui adolescent de 15 ani fascinat de vrăjitori și eroi cu puteri magice. Iar cei doi protagoniști s-au dovedit a avea farmec și carismă în încercarea lor de a scăpa cu viață. Romanului nu-i lipsește nimic: forțe întunecate, vrăji, momente limită și...o continuare.

Whit și Wisty sunt doi adolescenți, frate și soră, care-și duc viața într-o lume pe care noi n-o cunoaștem pentru că romanul debutează abrupt cu momentul în care existența lor obișnuită este dată peste cap. În toiul nopții în casă năvălesc soldați gata să-i aresteze pentru...vrăjitorie.

Se pare că puterea a fost preluată de o nouă forță cu intenții malefice care încearcă să extermine toți copiii cu puteri magice. Dar cei doi nu știu nimic despre asta și sunt complet dezorientați chiar dacă pe parcursul cărții se dovedește că părinții lor iubitori le-au dat ceva lecții care le vor folosi în timp ce-și descoperă abilitățile ieșite din comun.

Acum începe o goană pentru supraviețuire și o căutare continuă a părinților de care au fost despărțiți. Situațiile groaznice în care ajung sunt privite totuși cu ușurătatea unui adolescent pentru care nimic nu este implacabil. Pe parcurs descoperă o armată de copii care formează un fel de rezistență împotriva regimului și află că există profeții despre ei și despre puterile lor extraordinare.

Romanul are clar o latură mondenă integrată cu umor în scenariu apocaliptic: apar nume de cântăreți precum Lay-Z și Groaning Bones și romane celebre ca Gary Bloytter și breasla lepădăturilor ( sună cunoscut ?); iar întreaga apărare a copiilor este organizată într-un mall !

Acțiunea rapidă este accentuată de succesiunea de capitole scurte în care perspectiva se schimbă mereu de la cea a fratelui, Whit, la cea a surorii mai mici, Wisty. Detaliul care mi-a plăcut cel mai mult în roman a fost acela că fetița cu zulufi roșcați – Wisty – poate izbucni în flăcări (ce vreți, reminescențe adolescentine...). Și char dacă la început se întâmplă neintenționat, atunci când firea ei temperamentală este pusă la încercare, cu timpul învață să-și controleze puterile.

  • Plusuri

    O carte cu toate elementele la modă: magie, vrajitori etc.

  • Minusuri

    Personaje insuficient conturate

  • Recomandari

    Adolescenților

Categorie: | Autor: | Editura:Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro