bookblog.ro

Adolescență rebelă cu porniri fantasy

Scris de • 29 May 2012 • in categoria

Titlu: Uneori sub clar de lună
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Traducere:
Numar pagini: 160
ISBN: 978-973-102-436-3

Probleme tipic adolescentine: îndrăgostită de un tip care pare să o fi uitat, prinsă într-un pension izolat de lume și aparent abandonată de părinți, ce ar putea să mai meargă rău? Niciodată să nu spui niciodată, pentru că secretele pe care le descoperă Shelby îi vor pune viața în pericol.

Continuare a romanului Nu plânge sub clar de lună, în acestă parte o regăsim pe Shelby, adolescenta rebelă, transformată peste noapte în fiica unui milionar, cu o mamă vitregă pe care nu o poate accepta și îndrăgostită de un alt tip rebel, Austin, băiatul unui star rock în timpul zilei și vârcolac noaptea (clarul de lună este leitmotivul evident al seriei fantasy). După ce a fost trimisă în tot felul de școli de vară pentru copii de bani gata, care s-au dovedit un adevărat coșmar (subiectul primei părți), Shelby se trezește aruncată într-un pension elvețian, fără să știe nimic despre Austin, singură și fără posibilitatea de a ”evada”.

O poveste clasică pentru romanele urban fantasy, destul de previzibilă în ceea ce privește desfășurarea acțiunii și mai ales a istoriei de dragoste, Uneori sub clar de lună abundă în situații dramatice, dar tratate cu umor, amintindu-mi de vremurile tumultoase ale adolescenței. De asemenea, pentru că prietenii se dovedesc a nu fi ceea ce par, iar profesorii ascund secrete misterioase, romanul poate fi văzut ca o alegorie a tinereții cu toate insecuritățile ei. Ceea ce face totul mai interesant este personajul lui Shelby, o fată ”normală” care trebuie să se adapteze unei situații financiare pe care mulți ar invidia-o, iar apoi trebuie să dea piept cu o nouă realitate, una, bineînțeles, mai fantastică.

Trebuie să recunosc că m-am delectat cu momentele în care Shelby păcălește ”sistemul” drastic al școlii în care a fost trimisă pentru un comportament inacceptabil, dar și cu modul în care sunt imaginați vârcolacii. Față de alte cărți fantasy, componenta magică nu este atât de marcantă, cât mai degrabă, scriitoarea se joacă și conturează situații tipice pentru o tânără adolescentă inadaptată (și pe bună dreptate), care încearcă să afle cine este cu adevărat. Iar în ceea ce privește scriitura, totul este abordat cu ironie și umor, tonul fiind unul destul de ușurel, făcând din acest roman, unul numai bun de vacanță, pentru că tot se apropie vara.

  • Plusuri

    modul în care este conturat personajul lui Shelby, scriitura umoristică

  • Minusuri

    finalul este destul de abrupt, probabil lăsând loc unei continuări

  • Recomandari

    pasionaților de fantasy, romance sau povești adolescentine, pline de umor

Categorie: | Autor: | Editura:Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

  • Camera intunecata

Copyright ©2011 Bookblog.ro