bookblog.ro

Pupici pentru tătici

Scris de • 7 May 2010 • in categoria

Titlu: Pupici pentru tătici
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2008
Traducere:
Numar pagini: 24
ISBN: 978-973-124-282-8

Cărţile pentru copii foarte mici, cu intrigă simplă şi puţine personaje, păcătuiesc adeseori printr-o hipersimplificare a relaţiilor de familie. Personajul privilegiat este mama, jucând mereu acelaşi rol de zeiţă protectoare a căminului şi copiilor. Foarte rar îşi mai fac loc, dând din coate, şi alte clişee coborâte direct din secolul trecut: tatăl aşezat comod în fotoliu, cu ziarul în mână, sau bunica maestră în prăjituri.

"Şi tati?" întreabă copilul de 2 ani după ce a răsfoit a-nu-ştiu-câta carte în care personajul nu pare să aibă alte rude decât mama. După care tranşează simplu problema, redistribuind pe cont propriu ursuleţii de pe pagină: "Uite: mami, tati, bebe". Surâs de satisfacţie. Lumea cărţilor a fost readusă la normal.

Dacă aţi trăit vreo scenă asemănătoare, căutaţi neapărat cartea "Pupici pentru tătici". O să citiţi o poveste mai altfel, în care bebe-urs cel mic şi mofturos este îmbăiat, alintat şi pregătit pentru culcare de tati-urs, în timp ce mami-urs se odihneşte în fotoliul ei preferat. E o carte simplă, înduioşătoare şi, din fericire, nu exagerat de siropoasă. Numai bună de oferit unui tătic duminica asta, de Ziua Tatălui.

La mulţi ani, dragi tătici!

Scris de Irina Adamescu

  Categorie: | Autor: | Editura:  Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

  1. Adina spune:

   Intr-adevar imbie la imbratisari si pupici! Una dintre achizitiile bune, facute pentru baietelul meu si tatal lui.

   raspunde

  Lasa un comentariu

  Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

  Citeste si

  Copyright ©2011 Bookblog.ro