bookblog.ro

Mă joc cu magneţi

Scris de • 5 February 2010 • in categoria

0 Mă joc cu magneţi recenzie
Autor:
Rating: rating - rating - recenzii carti
Editura: Teora
Anul apariţiei: 2009
8 pagini
Grup de vîrstă: 3-6 ani
ISBN 10: 1-59496-542-0
ISBN 13: 978-1-59496-542-5


Desprind cu grijă cartonaşele lucioase, în formă de animale, de pe coală. Fetiţa mea le ia şi le lipeşte pe paginile cărţii, alcătuind scene halucinante din viaţa la fermă: ba un tractor plutind pe lac, ba un cal zburdând printre nori, ba o familie de galinacee înotând cot la cot cu două raţe şi o capră (desigur). Dupa aceea dezlipeşte tot şi îşi reia de la zero munca de zeiţă domestică.

Scamatorie? Nici vorbă. Doar că fiecare a doua pagină a cărţii conţine un insert metalic, iar cartonaşele sunt magnetice. Nu e o carte oarecare, e o carte-jucărie, o carte inteligentă, care îl ajută pe copil să-şi creeze propria poveste.
Pe paginile care nu servesc de scenă pentru cartonaşele magnetice sunt tipărite, cu litere mari, cerinţe simple pe care trebuie să le îndeplinească micul cititor, dar acestea pot să rămână doar orientative.

Seria "Mă joc cu magneţi" cuprinde patru astfel de cărţi-jucărie:

- Animale domestice - cea mai simplă dintre cele patru cărţi, deoarece singura cerinţă adresată copiilor este să creeze scene din viaţa la fermă cu ajutorul paginilor-peisaj si al magneţilor în forma de animale, păsări, tractoraşe;

- Primele cuvinte - copilul trebuie să grupeze magneţi reprezentând diverse obiecte în funcţie de tematică şi să-i potrivească pe pagină în locul corect, cu ajutorul conturului schiţat cu gri;

- Culorile - copilul grupează obiecte de aceeaşi culoare şi le potriveşte pe pagină la locul corect;

- Numerele - copilul lipeşte magneţi reprezentând grupuri de obiecte pe pagina corespunzatoare cifrei respective.

Ca orice jucărie cu piese mici şi magneţi, cărţile sunt interzise copiilor sub trei ani. Totuşi, părerea mea e ca pot fi oferite şi inainte de această vârstă, însă cu discernământ şi sub supravegherea atentă a unui adult. Singura problemă este că, deşi cărţile în sine sunt foarte rezistente, la un moment dat piesele sfârşesc prin a se pierde.

Scris de Irina Adamescu

Categorie: | Editura:Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

 1. abramburika spune:

  Daaaaa si noua ne plac tare carticelele cu magneti. E faina!!

  raspunde

 2. Mariana spune:

  pentru copiii intre 3-7, aceste carticele sunt formative si atractive. Formative pentru ca experienta cu modulele magnetice aduce informatie in joc, usor de insusit de catre copil, si atractive pt senzorial si creativul pe care in joc copilulil dezvolta liber. E minunat sa-l privesti in bucuria cu o asemenea carte. Placuta e si descopererea si jocul individual , iar la gradi sau cu alti copiii efectul bun se multiplica.

  raspunde

 3. raluca m spune:

  Da, si noi avem carticica cu “primele cuvinte. I-am luat-o pe la 1 an si jumatate, si s-a jucat muuult de tot cu ea. Acum are 4 ani…azi a gasit-o prin biblioteca ei si s-a jucat cu ea cu aceeasi placere….Si nu-i lipseste nicio piesa. :))

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro