bookblog.ro

Prizonier la Guantanamo

0Guantanamo recenzie
Autor: Mollah Abdul Salam Zaeef
Editura: Meteor Press
Colecţie: Istorie
Anul apariţiei: 2010
304 pagini
Format: 13x20 cm
ISBN: 978-973-728-418-1

Multe lucruri s-au întâmplat în lume după atentatele de la 11 septembrie 2001. Unul dintre acestea, printre cele mai controversate, a fost crearea în Cuba, de către americani, a închisorii de la Guantanamo, pentru presupuşii terorişti care ar fi fost implicaţi în vreun fel în aceste evenimente. Apariţia acestei închisori a ridicat şi continuă să ridice multe întrebări. Lucrarea de faţă, fără a avea pretenţia să răspundă acestor întrebări sau altora care se pot ivi, vrea să prezinte un punct de vedere nou, al unui fost prizonier la Guantanamo.

Mollah Abdul Salam Zaeef, autorul cărţii, fost ambasador al Emiratului Islamic al Afganistanului în Pakistan, a petrecut aproape patru ani aici, fără să ştie de ce, fără să fi fost judecat, fără să i se fi spus vreodată - nici măcar atunci când a fost eliberat - care au fost, concret, crimele pentru care a fost acuzat, arestat şi încarcerat.

În paginile cărţii de faţă sunt prezentate multe evenimente: invazia rusească în Afganistan şi rezistenţa eroică a afganilor în faţa trupelor sovietice, Jihadul şi ce a reprezentat el pentru lumea musulmană, situaţia dezastruoasă a ţării după război, apariţia mişcării talibane şi ce a însemnat această mişcare pentru Afganistan.
[Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro