bookblog.ro

Abecedar interactiv

Scris de • 16 February 2010 • in categoria

0Abecedar  recenzie
Autor: -
Rating: Abecedar rating - recenzii carti
Editura: Infomedia Pro
Grupa de varsta: 5-8 ani


Am fost foarte entuziasmată când am început să "răsfoiesc" CD-ul al cărui personaj principal este soricelul ChiChic pentru că lucrând atât de mult cu copii între 6 şi 8-9 ani m-am obişnuit să privesc materialele educaţionale şi prin ochii lor, nu numai prin cei ai unui adult. Am început deci să mă joc, atentă la culori şi la ce mă îndemna şoricelul să fac.

Propriul meu desen animat

Ştim că (aproape?) toţi copiii sunt pasionaţi de desene animate, iar dacă la cei 7 ani, când se întâlneşte cu abecedarul, nu a trecut încă la cele cu supereroi care îi bat pe răufăcători, atunci ChiChic şi ajutoarele lui îi vor plăcea cu siguranţă. Ce e şi mai frumos este că şoricelul, în loc să tacă chitic, vorbeşte cu cel care rezolvă exerciţiile. Îl laudă când răspunde corect, îl îndeamnă să se mai gândească atunci când greşeşte şi îi spune că se plictiseşte dacă stă prea mult pe gânduri.

Din păcate însă ChiChic se plictiseşte puţin cam repede, astfel încât oricând întârzii puţin să răspunzi la întrebări, apare voios pe ecran şi te zoreşte. Pentru mine a fost puţin deranjant, însă cred că unui copil mai degrabă îi strică concentrarea decât să îl ajute. E bine totuşi că nu există şi un cronometru.

Învăţam în culori

Unul din avantajele Abecedarului interactiv este prezenţa imaginilor frumos colorate. Copaci, maşinuţe, animale, fructe, tot felul de obiecte, la care se adaugă muzica de pe fundal, sunt probabil elementele care îl vor face pe copil să vrea să mai rezolve încă un joc.

Şi spun joc pentru că deşi exerciţiile sunt destul de serioase şi pe alocuri puţin cam grele, prea rar ai impresia că eşti la şcoală. E adevărat că ţi se cere să scrii silabe, cuvinte care încep cu o anumită literă, să rearanjezi literele sau să numeri cuvinte, însă până la urmă scopul CD-ului este să ofere o mică distracţie îmbinată cu ceva util.

Material suplimentar

Atenţie, Abecedar interactiv nu poate fi folosit însă în loc de învăţătoare. Nu te învaţă cum să numeri silabele, nu îţi spune unde ai greşit şi nici măcar care este răspunsul corect. E clar deci că explicaţiile se petrec la clasă, iar exerciţiile de pe CD ajută la sedimentarea informaţiilor.

Pe lângă asta, ChiChic este un răspuns tocmai bun la întrebarea "Pot să mă joc şi eu la calculator?". Având "cutia magică" în casă şi văzându-şi părinţii bucurându-se de ea, orice copil îşi va dori să vadă ce se întâmplă acolo. Şi cred că un joc multimedia care te ajută să înveţi este mai bun decât jocurile online de pe Cartoon Network.

Scris de Raluca Alexe

Categorie: | Editura:Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

  1. Mariana spune:

    Am fost atrasa de cele doua noi aparitii ; Abecedar interactiv si Piticlick isi alege o meserie. Sunt chiar de mare folos acestei varste prescolare. Adaug si eu cateva carti pentru copii, care se incadreaza perioadei Pascale foarte bine : ” IN CAUTAREA BUCURIEI ” si ” POVESTIRI PENTRU COPII ” de ILEANA VASILESCU , Cu drag, Mariana

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro