bookblog.ro

Iubirea este aur, puterea este inutilă și lipsită de succes

Scris de • 1 March 2021 • in categoria

Titlu: Revoluția iubirii
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2017
Numar pagini: 272
ISBN: 9786069399088

Și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți – este o expresie cu care ne-am obișnuit din povești scrise sau de la Disney, din mass media sau din social media, unde culmea iubirii era urmată de un și am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea așa care nu mai lăsa loc de explorare, dar lăsa loc posibilităților infinite. Și ce frumos e atunci când crezi că toate suișurile și coborâșurile au fost bifate și că de acum încolo e drumul lin și drept și totul merge de la sine. Doar că... nu prea e așa și cu cât lăsăm poveștile în copilărie și între filele cărților și ne construim propriile povești de dragoste, vedem că de fapt abia aici încep bubele și mai exact lupta pentru putere din cuplu, unde iubirea lasă loc tiranei și nu compromisului, comunicării și iubirii în sine.

Complicat, nu?

Așa am crezut și eu până să mă apuc de o altă carte de-a lui Gáspár György intitulată apt Revoluția iubirii, pentru că orice tiran are nevoie de o revoluție pentru a fi înlocuit cu ceva mai bun și mai blând.

Probabil că dacă citiți aceste rânduri, rezonați deja cu subiectul și poate că vă dezmeticiți pe drumul pe care vă aflați și vreți ceva mai bun. Poate că ați început deja să puneți cărămidă cu cărămidă baza de comunicare în cuplu doar pentru a afla că acțiunea nu garantează neapărat succesul pentru că scopul și mesajul contează la fel de mult, mai ales atunci când le folosim pentru a articula o nevoie esențială ca cea de iubire, de a fi văzuți, de a fi înțeleși, de a ni se da valoare.

Cartea lui Gáspár György este o pledoarie minunată pentru relații înțelepte și profunde, încărcate de sens și susținute de rațiune, pe lângă căldura sentimentelor. Este un volum plin de empatie și de experiență bine îmbrăcată în haina unor sfaturi prea puțin didactice, și mai mult prietenești. Gáspár György știe să asculte fiecare poveste și să extragă din ea un sens valabil pentru toți cei care vor citi fragmenul despre pacienții aflați în crize relaționale, și oricine va regăsi ceva pentru sine, o vorbă, o pildă, un sens care îi va vorbi personal. Recomandăm cu căldură acest volum complet despre ceea ce ne face oameni: puterea relațiilor.
- Psychologies

Volumul este organizat în patru părți care grupează două-trei capitole sub o temă comună. Așa facem cunoștință cu #puterearelațiilor, cu arta de a lupta pentru iubire și la final cu inteligența relațională, asta dacă nu punem la socoteală fișele de lucru care vorbesc despre terapia IMAGO și despre copilărie.

Consider cartea de față ca fiind necesară oricărei persoane care își dorește relații de cuplu umane, iubitoare și satisfăcătoare și celor ce își doresc să iasă din caruselul luptei pentru putere în care conducem cu copilul interior care își dorește același lucru ca adultul, doar că e sărac în vocabular. Pentru că asta este ideea care mi s-a conturat în minte atunci când am ajuns la final, că suntem niște analfabeți funcționali pe partea de relații – înțelegem de ce suntem acolo, cum să ne manifestăm doar că nu rezonăm cu unele comportamente care vin dintr-un pilot automat care ne sabotează din când în când.

Înțeleg de ce autorul a pornit această revoluție în sprijinul nostru și mă bucur nespus că a ales să împărtășească din experiențele personale sau de cabinet pentru că așa cum numește și un capitol, iubirea este aur, puterea este inutilă și lipsită de succes.

  • Plusuri

    Stilul abordabil, pledoaria pentru reciprocitate, combinația splendidă dintre teorii explicative, date științifice și experiențe personale.

  • Recomandari

    „Celor care ajung să creadă/ știe că o relație trebuie cultivată cu multă grijă pentru că altfel, asemenea unei plante, ea se usucă și piere. Relația de iubire nu este o buruiană, care crește la întâmplare.”(Aurora Liiceanu)

Categorie: | Autor: | Editura:Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro