bookblog.ro

Ascensiunea unei regine

Scris de • 11 May 2013 • in categoria

Titlu: Regina diavolului
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 400
ISBN: 9789736895647
Cumpara cartea

„A doua zi de dimineață, împodobită cu darurile primate de la Clement - rochia albastră și pandantivul cu diamant - , am urcat într-o caleașcă aurită împreună cu Filippo, Lucrezia și Iacopo. Am trecut peste podul Sant’Angelo, numit așa după statuia gigantică a Arhanghelului Mihail de pe castelul fortificat Sant’Angelo din apropiere. Statuia își întindea aripile protectoare peste rănile întregului oraș.”

Cumpără titlul în engleză

Jeanne Kalogridis, autoarea romanului de success „Eu, Mona Lisa”, revine cu un roman caprivant despre Caterina de Medicis, una dintre cele mai puternice personaje feminine din istorie.

Născută la Florența într-una dintre cele mai influente familii- familia Medicis, Caterina Maria Romula di Lorenzo de’Medici își pierde părinții foarte devreme, destinul ei fiind unul încărcat de evenimente greu de înșeles pentru un copil de paisprezece ani. Dar Caterina demonstrează o maturitate incredibilă precum și o tărie de caracter specifică unei viitoare regine a Franței.

La moartea părinților averea familiei i-a rămas ei, ceea ce a făcut ca ea să devină ținta dușmanilor care vroiau să pună mâna pe avere. În curând Caterina s-a văzut întemnițată și trimisă la mănăstire unde a trait în niște condiții cumplite, ținând-o vie doar gândul la promisiunile Papei de a o salva.

După ce este scoasă din mănăstire, Caterina se căsătorește cu Prințul Henric al Franței, amândoi sunt prea mici pentru a ști ce înseamnă căsătoria, dar asta nu conta, ceea ce conta era impactul politic al acestei căsătorii. Pasionată de astrologie , Caterina studiază încă de mică astrele. Deși era o știință interzisă, în biblioteca regală Caterina găsește câteva volume care să-i satisfacă nevoia de a studia. Era o fată inteligentă și ambițioasă, cerând să i se predea matematica în continuare.

Autoarea romanului pune destul de mult accent pe această pasiune a Caterinei pentru astrologie, prietenia cu astronomul Cosimo Ruggieri influențându-i reginei destinul.

Viața alături de Henric nu este una ușoară, el având-o ca amantă pe Diane de Poitiers pe care o iubea și o stima foare mult. Caterina nu a avut destulă influență asupra lui pentru a-l rupe de această relație, însă la un moment dat destinul a dus-o într-un punct în care hățurile puterii au fost în mâinile ei și atunci a putut lua hotărâri importante. Nu vom ști niciodată dacă magiile sale sau forța divină au ajutat-o, dar știm că magia și astrele erau primele consultate de Caterina atunci când viața îi era nedreaptă.

„M-am ațezat la masa de scris și mi-am preset degetul, storcând câteva picături mari și roșii pe o bucățică de hârtie. Mi-am muiat pana în ele și am scrijelit un mesaj: Trimite-mi un copil. Am arucat hârtia în cămin. Flăcările se ridicară și înnegriră marginile, încovoindu-le spre centru pe măsură ce focul înainta... În clipa aceea se deschise Raiul...sau Iadul. Nu știam care.”

O poveste impresionantă a unei fetițe rămase fără părinți dar care găsește cumva puterea de a-și urma destinul măreț, acela de regină.

 • Plusuri

  Un stil energic, care te ține conectat la poveste, un personaj puternic și în același timp slab în fața destinului.

 • Recomandari

  Pasionaților de romane istorice, în speță despre familia de Medici.

Categorie: | Autor: | Editura:Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

 1. gadjodillo spune:

  eu aş schimba acel ş cu un ţ şi celălalt ţ cu un ş :)

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro