bookblog.ro

Aproape căsătoriți

Scris de • 17 July 2015 • in categoria

Titlu: Aproape căsătoriți
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2011
Traducere:
Numar pagini: 460
ISBN: 978-606-600-002-4
Cumpara cartea

Cartea aceasta conține probabil toate clișeele posibile care îți vin în minte atunci când citești descrierea: o tânără dezamăgită în dragoste care devine bona copiilor unui tip incredibil de nesuferit și de sexy în același timp. Știi cu siguranță la ce să te aștepți în momentul în care o iei de pe raft, privești coperta roz și citești textul de pe spate. Dar lucrul la care nu cred că te aștepți atunci când o deschizi este să fie chiar atât de amuzantă pe cât se dovedește a fi. Mi s-a părut că reușește să întreacă așteptările, pentru că am chicotit de la prima și până la ultima pagină și de câteva ori am izbucnit chiar într-un râs necontrolat. Am evitat să o iau cu mine în locuri publice tocmai din cauza posibileloe episoade jenante când râd singură sub un potop de priviri critice.

Cumpără titlul în engleză

Deși nu am făcut o pasiune pentru acest gen, totuși m-am reîntors periodic la el. Am citit de-a lungul vremii mai multe romane chick-lit, unele mai reușite, altele mai puțin și pot spune sincer că Aproape căsătoriți este probabil una dintre cele mai amuzante cărți de acest gen pe care am pus mâna până acum. Iar povestea, în ciuda clișeelor, conține destule surprize încât să nu devină nicio clipă monotonă și să îți păstreze interesul la cote înalte de-a lungul întregii lecturi.

Facem cunoștință cu Zoe, o tânără educatoare englezoaică în drum spre America, proaspăt părăsită în fața altarului și hotărâtă să pună câți mai mulți kilometri între ea și trecutul său. Ajunge astfel în casa lui Ryan Miller, văduv, sexy, morocănos, enervant și tată a doi copii adorabili de care Zoe urmează să aibă grijă. Iar dacă relația cu aceștia - Ruby și Samuel - este încă de la început una perfectă, nu același lucru se poate spune și despre cea cu domnul Miller. Cu atât mai mult cu cât acesta pare a fi perfecțiunea întruchipată iar Zoe... un dezastru ambulant, în special în momentele în care se află în fața unui public asupra căruia ar trebui să lase o impresie plăcută.

01

Pentru că, spre deosebire de majoritatea eroinelor din romanele chick-lit, Zoe e plinuță, ciudățică, oscilând între prea multă încredere în ea în anumite momente și prea puțină în altele. Iar personajele de care se înconjoară reușesc și ele să te surprindă. De la cei doi copii inexplicabil de bine crescuți, la propria mamă excentrică și până la celelalte bone britanice între care se leagă o prietenie sinceră și lipsită de orice fel de răutăți, toate personajele sunt o combinație interesantă de credibil și incredibil în același timp. Au trăsături hiperbolizate, însă au reacții normale, deloc exagerate. Sunt parcă puțin prea perfecte însă experimentează o serie de probleme surprinzător de obișnuite și emoții comune în care te poți regăsi. La o primă vedere par unilaterale, doar pentru ca apoi să le descoperi nuanțe ascunse, care le oferă complexitate.

Mi-a plăcut și modul în care evoluează relația dintre Zoe și Ryan: nu tocmai lent, însă nici atât de rapid încât să te enerveze sau să pară nerealistă, oferind mereu atât cititorului cât și eroinei un soi de explicație care să acopere dezamăgirea prin care a trecut Zoe. Mai mult, evenimentul care declanșează o anumită schimbare în relația celor doi nu te face să dai ochii peste cap enervat că citești o reinterpretare modernă a poveștii Cenușăresei, ci aduce o motivație foarte logică pentru ceea ce se naște între cei doi protagoniști.

Ultima parte a cărții reușește să te facă extrem de curios, pentru că aștepți continuu happy-end-ul care pare să întârzie inexplicabil de mult. Atât de mult de fapt, încât la un moment dat te resemnezi crezând că nu vei mai avea parte de el, pentru că totul pare să indice un final diferit de cel pe care îl dorești: sentimentele protagonistei, alegerile ei, acțiunile tuturor personajelor. Iar senzația este accentuată tocmai de faptul că această direcție pare mai realistă decât cea pe care ți-ai dori-o de fapt. Așadar, deși nu te aștepți, ai parte și de câteva capitole care te țin în suspans și care oferă cărții mai multă veridicitate decât îți imaginezi că vei găsi atunci când privești prima data coperta.

 • Plusuri

  Personaje pe care le simpatizezi ușor, câteva răsturnări de situație neașteptate și mai presus de toate, umorul delicios de care ai parte de-a lungul întregii lecturi.

 • Recomandari

  Oricui are chef de o poveste relaxantă, ușurică, teribil de amuzantă și care îți îmbunătățește garantat starea de spirit.

Categorie: | Autor: | Editura:Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

 1. Andreea Ilie spune:

  Am citit-o si eu si este, intr-adevar, foarte faina. N-am mai ras in viata mea atat de mult la o carte! :D
  Iti recomand si “Cel pe care ti-l doresti..” de Jill Mansell, daca n-ai citit-o deja!

  raspunde

 2. roxtao spune:

  Daa, a fost minunata, mi-a placut teribil de mult! :D
  Nu am citit inca “Cel pe care ti-l doresti”, dar daca zici ca e la fel de amuzanta, o trec in wish-list :)

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro