Emoții, fiori și senzații tari
Autor: Laura Hillenbrand
Rating:
Editura: Corint
Anul aparitiei: 2015
Traducere: Roxana Claudia Olteanu, Tomas Ritner, Roland Schenn
Numar pagini: 624
ISBN: 978-606-862-361-0
Cartea Laurei Hildebrand se deschide la dedicația „Pentru cei răniți și pentru cei pierduți”. Eu aș adăuga: pentru cei curioși, pentru cei cărora nu le vine să creadă, dar mai ales pentru cei care doresc să știe și, poate, să înțeleagă. Personal, după ce cartea s-a sfârșit, însă gustul amar și țiuitul urechilor au continuat, am crezut, dar nu am înțeles. Am fost departe de a înțelege cruzimea fără margini și violența gratuită, însă am admirat fără tăgadă curajul, perseverența și anduranța.
Supraviețuire. Îndârjre. Împăcare.
Autor: Laura Hillenbrand
Rating:
Editura: Corint
Anul aparitiei: 2014
Traducere: Roland Schenn, Roxana Claudia Olteanu, Tomas Ritner
Numar pagini: 624
ISBN: 978-606-862-361-0
Nu mi-a plăcut niciodată istoria. Țin minte cum, atunci când eram mic, săream peste documentarele de pe Discovery în favoarea celor de pe Animal Planet. Nici la școală nu mi-am schimbat părerea. Multitudinea de ani și evenimente încă îmi mai dau bătăi de cap. Recunosc că am vrut să citesc De neînvins mai mult datorită filmului recent lansat și pe care îmi doream foarte mult să-l văd abia după ce voi fi lecturat biografia lui Louis Zamperini. Inițial, am fost intimidat de giganticul roman, dar, spre totala mea surprindere și încântare, am descoperit că temerile mele au fost nefondate și, ca dovadă a faptului că lectura a fost plăcută și fascinantă, am terminat cartea în 4 zile – un record personal.
Din ultimele zile ale lui Hitler
Autor: Joachim Fest
Rating:
Editura: Corint
Anul aparitiei: 2013
Traducere: Roland Schenn
Numar pagini: 190
ISBN: 978-973-135-775-1
„Reichul lui Hitler se năruie după o serie întreagă de evenimente care se succed cu repeziciune, evenimente pline de controverse, gesturi de fațadă și dramatism. Cel care observă ceea ce se petrece în perioada aceea, descoperă destine marcate de deznădejde, destine tragice. Actorii principali ai ultimului act au acționat în conformitate cu principiile lor. Pe 12 aprilie 1945, la întrunirea în cadrul căreia se discută situația din teatrele de luptă, niciunul dintre ofițerii lui Hitler nu îl crede când acesta spune că războiul este pierdut. Mai mult decât atât, Keitel, Jodl, Krebs și alții îi spun lui Hitler că luptele inutile trebuie să continue. Niciunul dintre ofițerii germani de rang înalt nu s-a arătat dispus să pună capăt luptelor după ce Hitler s-a sinucis. Dimpotrivă, ei le ascund subordonaților faptul că Führerul a murit, astfel încât militarii să mai continue să lupte pentru câteva ore.”
”Nu suntem cu toţii spirite?”
Autor: Dan Chaon
Rating:
Editura: Litera
Anul aparitiei: 2011
Traducere: Roland Schenn
Numar pagini: 409
ISBN: 978-606-600-163-2
Un thriller complex, incitant, unde singura certitudine o reprezintă încercarea continuă a personajelor de a afla un răspuns la întrebările care le macină.
[Citeste tot Articolul]