bookblog.ro

Vanity Fair – cartea și filmul

Titlu: Vanity Fair
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2003
Traducere:
Numar pagini: 896
ISBN: 9789735761578

Bâlciul deșertăciunilor (Vanity Fair) este un roman scris la jumătatea secolului al XIX-lea de William Makepeace Thackeray. Într-o lume în care primează averea și
descendența nobilă, Rebecca Sharp, o tânără săracă și orfană, refuză să se mulțumească cu statutul de guvernantă. Din momentul în care pleacă de la pensionul din Chiswick alături de prietena ei Amelia Sedley, personajul se transformă într-un mod neașteptat, reușește să surprindă prin inteligența ieșită din comun, dar și prin abilitatea ei de a urca pe scara socială, într-un context potrivnic persoanelor cu o descendență obscură precum cea a Rebeccăi.

Romanul este unul clasic, cu o scriitură ușor inconfortabilă pentru cei care nu sunt obișnuiți cu acest stil de a scrie, dar cu un subiect extraordinar și o construcție a personajelor reușită. Rebecca Sharp este, poate, unul dintre cele mai bine construite personaje feminine din literatura universală. Impactul pe care acțiunile și atitudinea ei le au asupra cititorului continuă și după terminarea romanului; este genul de personaj care stârnește reacții virulente, fie că sunt de aprobare, fie că nu. Bâlciul deșertăciunilor este un roman care trebuie citit, atât pentru acțiune, cât și pentru personaje sale.
[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro