bookblog.ro

Zbor printre stele cu PitiClic

Scris de • 21 January 2010 • in categoria

0 Zbor printre stele cu Piticlic recenzie
Autor: -
Rating: Zbor printre stele cu Piticlic rating - rating - recenzii carti
Editura: Infomedia Pro
Grup de vîrstă: 3-6 ani
ISBN: 978-973-8918-37-5Test pentru părinţi

Vreau să încep acest articol cu un test fulger pentru părinţi. Aş vrea să îmi spuneţi rapid, fără să vă gândiţi prea mult, care este ordinea planetelor, care este cea mai caldă planetă din sistemul solar sau, mai simplu, a câta planetă este Pământul?

Aţi trecut testul? Excelent, ar spune PitiClic, a fost greu dar sunteţi nişte părinţi isteţi.

Acum aş îndrăzni să vă mai pun o întrebare: Cât timp se joacă piticul vostru pe computer? Şi cu ce fel de jocuri? Nu voi aştepta răspunsul pentru că sunt convinsă că fiecare ar putea veni cu un alt scenariu. Calculatorul a devenit un instrument accesibil copiilor, iar jocuri sunt suficient de multe. Totuşi, eu cred că trebuie să fim foarte atenţi la felul în care îşi petrece copilul timpul în mediului virtual.

Eu personal nu îmi las fetiţa să se joace pe computer decât foarte rar. Asta însemnând o dată pe lună sau chiar şi mai puţin. Avem încă atâtea alte posibilităţi şi atâtea jucării în dulap! Nu simt că ar fi pierdut ceva din asta, ba mai mult, am scăpat de certurile care încep cu: "acum vreau şi eu la calculator.". Şi totuşi am descoperit PitiClic, o colecţie de CD-uri educaţionale, singurele pentru care mă mai dau de bunăvoie la o parte. De ce?

Cu PitiClic am zburat printre stele

Nu numai că m-am dat la o parte de la computer dar am stat alături de fetiţa mea şi mi-a făcut plăcere să îmi reamintesc noţiunile de bază ale sistemului nostru solar. Am aflat despre planete, asteroizi, meteoriţi si comete, apoi am aranjat - cu ceva eforturi de memorie şi notiţe luate rapid pe nişte post-it-uri, planetele pe orbite. Am hrănit astronauţii (şi bleah, uneori am greşit reţeta, lucru care nu i-a prea plăcut lui PitiClic), i-am dus la sala de antrenamente (la cât sport fac, sigur nu aş putea fi astronaut), ne-am jucat cu cometele, am făcut adunări şi scăderi în timp ce am râs de corpurile cereşti care clipesc din ochişori şi stau cu furculiţa şi cuţitul în mână, gata de masă. În plus am fost tare mulţumită de modalitatea simplă şi expresivă prin care PitiClic m-a salvat, lămurind odată pentru totdeauna, felul în care se face zi şi noapte, vară şi iarnă, dar şi cum se întâmplă eclipsele de soare şi de lună.

La sfârşit, testul pentru copii

La final m-am retras şi am lăsat-o să răspundă singură la cele 10 întrebări. A fost foarte încântată de diploma pe care a primit-o. Să mai spun şi cât de încântată sunt eu că acum ştie mai bine ca mine care este ordinea planetelor? Păi da, nu s-au inventat agende şi remindere pentru copiii de 6 ani, aşa că memoria lor încă funcţionează la capacitate maximă.

Încercaţi şi voi să alegeţi astfel de CD-uri care îmbină joaca, exerciţiile, amuzamentul şi competiţia. PitiClic este un personaj haios, care ştie să vorbească şi să motiveze copilul, un prieten şi un educator talentat. Şi dacă vreodată aţi fost încuiat cu o întrebare din seria "de ce" , veţi vedea că răspunsurile sunt mai simple decât par, atunci când ai mijloacele de joc potrivite. Şi oricât aş fi eu de Gică Contra atunci când vine vorba de jocuri pe computer, trebuie să admit că dacă pentru a parcurge o enciclopedie, chiar şi pentru copii, a trebuit sa apelez la tot felul de trucuri, acest CD a prins-o fără nici cel mai mic efort. Vă asigur în final că nu aţi citit părerea mea de părinte subiectiv ci redactarea a ceea ce am observat, în timp ce ea se juca şi învăţa cu entuziasm.

Scris de Roxana Farca

Categorie: | Editura:Citeste cele 4 COMENTARII si spune-ti parerea!

 1. ii cumpar lui fi-miu (5,5 ani) toate editiile piticlic (adeca gradinita o face) si diverse alte jocuri educative, ii plac mult, dar dupa 3-4 h se satura

  iar preferatele lui tot Starcraft, Warcraft si Empire Earth raman :D

  raspunde

 2. Daniela Stefanescu spune:

  Fetita mea (4 anisori) este foarte incantata de PitiClic si aventurile lui in diverse domenii. Si eu sunt fericita ca o las pe “maini sigure” si reusesc sa mai rezolv si alte lucruri, dar de multe ori ne jucam impreuna. Sunt super programele si le recomand.

  raspunde

 3. Pingback: CherryTales – Children’s FairyTales » Zbor printre stele

 4. Diana Iota spune:

  Astea sunt deja vechituri. eduteca si dora the explorer sunt mult mai bune.

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro