bookblog.ro

Norișorul Roz

Scris de • 26 February 2020 • in categoria

Titlu: Norișorul Roz
Autor: ,
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2019
Numar pagini: 36
ISBN: 978-606-44-0429-9
Cumpara cartea

Norișorul Roz arată altfel față de frații săi albi sau gri. În plus, nu poate aduce ploaia. Nimeni nu știe să ii explice de ce el este diferit și care e menirea lui, așa că începe o călătorie de descoperire, în care își propune să-și afle menirea pe cont propriu. Are conversații cu luna, cu soarele, chiar și cu înțeleptul curcubeu, dar nimeni nu îi poate oferi o soluție. Din fericire, până la finalul poveștii micul nor își găsește locul în lume. 

Mesajul cu care am rămas după ce am citit „Norișorul Roz” este acela că „a fi diferit nu e un lucru rău sau greșit”. Norișorul reușește să își gasească propriul sens, să se accepte așa cum e, să nu pună la suflet sau să ia în seamă rautațile celor din jur și să nu se răzbune pe cei care au râs de el. 

Sursa: http://povestilecristinei.ro/norisorul-roz/

Sursa: http://povestilecristinei.ro/norisorul-roz/

În familie suntem fani ai Poveștilor Cristinei, din care ascultăm înainte de culcare. Printre ele se află și Norișorul Roz, citită expresiv de Andreea Esca. Totuși, interesul fiicei mele de a asculta această poveste a venit abia după ce am luat cartea și am citit-o. Imaginile sunt colorate în tonuri care reflectă universul celest. Personajele arată prietenos. Norișorul Roz e simpatic și ușor de plăcut vizual, cu un chip foarte expresiv. Ilustrația transmite emoțiile pe care le trăiește de-a lungul poveștii personajul întruchipat de norișor. 

Aș recomanda carte în special copiilor peste 3 - 4 ani. Pentru copiii mai mici, cum e fiica mea, mesajul nu cred ca e încă accesibil, dar pe de altă parte e un mod bun de a îi familiariza cu elementele cerului: norii, luna, soarele, stelele, curcubeul, tunetul și fulgerul. 

În plus, în final, Norișorul își descoperă menirea - aceea de a îi ajuta pe copiii care se tem de întuneric să doarmă liniștiți noaptea. Ceea ce s-a legat frumos cu povestea noastră personală de mers la somn. 

Aștept cu interes și partea a doua, unde vom afla cum a trecut Norișorul peste propria teamă de întuneric.

    Categorie: | Autor: , | Editura:    Lasa un comentariu

    Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

    Citeste si

    Copyright ©2011 Bookblog.ro