bookblog.ro

În împărăţia timpului trecut

Scris de • 24 March 2010 • in categoria

0Istorie recenzie
Autor: -
Rating: Istorie rating - recenzii carti
Editura: Infomedia Pro
Grupa de varsta: 8-11 ani
ISBN: 978-973-8918-35-1



Nostalgie... acesta este primul cuvânt care ne răsare în minte când auzim de "timpul trecut". Ei bine, PitiClic doreşte să le ofere şi o altă perspectivă atât micuţilor, cât şi părinţilor/fraţilor mai mari (am să explic mai încolo de ce spun asta).

Odată intrat în împărăţie, descoperitorul nostru este ghidat de vocea caldă a bunicii, mereu pregătită să spună poveşti cum nimeni altcineva n-o poate face. Jocuri de îndemânare, exerciţii matematice, de construcţie, de artă decorativă, toate se găsesc în probele la care micul istoric este supus pe parcursul drumului său prin tainele culturii strămoşilor noştri. Bunica oferă informaţii clare cu privire la trecutul spaţiului european, atât ca împărţire teritorială, obiceiuri, ocupaţii şi chiar conducători. Intră adesea în amănunt, ajungând la marii români care au trăit în epoca contemporană.

Cum puţină istorie este esenţială pentru cultura generală a fiecăruia, CD-ul cuprinde jocuri cu ajutorul cărora Piticul(şi nu numai) poate învăţa câte ceva din tainele acestui domeniu vast. Am precizat atât la început, cât şi în fraza anterioară că nu numai cei mici se bucură de aflarea unor lucruri noi, pentru că şi adulţii pot face asta. Fie că e vorba de o actualizare a cunoştinţelor sau dobândirea lor şi ei pot fi puşi la încercare. Să vă dau un exemplu : cine este personajul din imaginea alăturată? Dacă nu ştiţi, jocul vă va lămuri cu siguranţă. Iar, presupunând că îl cunoaşteţi, vă provoc să îi compuneţi imaginea din piese de puzzle. Ei?

PitiClic a unit toate aceste lucruri într-un joc foarte educativ, fără să omită şi alte detalii esenţiale pentru parcurgerea acestei etape a istoriei, aşa că a presărat şi câte un dram de arhitectură (în special din celebra arhitectură romană) şi arheologie, fără de care istoria ar fi stearpă.

De asemenea, luate în vizor de PitiClic au fost şi porturile, obiceiurile şi în special meşteşugurile strămoşilor, care se bucură de o atenţie specială într-o categorie rezervată lor.

Şi cum, pentru fixarea lor, cunoştinţele trebuie evaluate, Piticul este examinat de bunica, ce îi acorda un fel de certificat pentru conştiinciozitate şi atenţie, oferit doar în cazul în care la toate întrebările a răspuns corect.

Văd acest CD ca pe un amestec potrivit pentru micii învăţăcei, care pot deveni chiar pasionaţi de istorie. Nu numai că lărgesc orizontul cunoaşterii, dar trezesc în micuţ abilităţi . Este şi foarte sigur şi uşor de folosit, fiind verificat temeinic şi accesibil, astfel încât, prin doar câteva click-uri, se ajunge la jocul dorit.

Ce pot să mai spun este că sunt invidioasă pe micuţii care vor avea prilejul de a descoperi ei înşişi acest CD, pentru că, la vârsta lor, eu nu am avut această ocazie şi sunt convinsă că împărtăşiţi sentimentul. Cu siguranţă aş fi învăţat istoria cu o mai mare plăcere şi mult mai uşor. De fapt, acesta este şi motivul pentru care îl recomand.

Scris de Antonia Niţă

Categorie: | Editura:



Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

  1. Ioana spune:

    Recomand cu drag cd-ul, l-am “explorat” impreuna cu cei mici si ni s-a parut cu adevarat captivant si extrem de util.Jocurile educative prin care PitiClic ne incearca istetimea sunt foarte bine structurate astfel incat sa fixeze si mai apoi sa testeze noile informatii invate de catre copii pe parcursul cd-ului.Subiectul cd-ului, timpul trecut – istoria- este unul foarte important pentru cultura generala a oricarei persoane, iar pentru cei mici este perfect pentrua construi bazele unei culturi generale solide.

    raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro