bookblog.ro

Vindecarea stă în puterea minţii noastre!

Scris de • 4 December 2012 • in categoria

Titlu: Antreneză-ţi creierul! Strategii şi tehnici de transformare mentală.
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Traducere:
Numar pagini: 544
ISBN: 987-973-669-819-4
Cumpara cartea

„Ciudat, dar nimeni nu mi-a spus
Că-n mintea noastră-ncape
Într-o celulă sidefie cât un vârf de ac
Ori raiul Domnului, ori iadul”
Oscar Wilde

Cumpără titlul în engleză

Cine este acest Joe Dispenza şi de ce ne dă sfaturi despre cum să ne antrenăm creierul? Ei bine Joe Dispenza este medic chiropractor, a studiat biochimia şi are diplomă în neuroştiinţe. Iniţial, titlul carţii m-a dus cu gîndul la o culegere de teste şi situaţii care să iţi pună creierul la treabă, dar nu e chiar aşa. Cartea e un fel de manual de biologie cu accent pe capitolul Creierul uman, combinat cu experimente şi observaţii asupra activităţii creierului şi importanţei acestuia.

Cum a ajuns acest medic chiropractor să aibă o activitate atât de extinsă în domeniul neurologiei? Totul a început cu o cursa de triatlon. Uimitor nu? Secretul este că la proba de ciclism Joe suferă un accident. Ce a urmat este cumplit: 6 vertebre rupte, multiple fracturi şi fragmente osoase în maduva spinarii. Cu alte cuvinte: paralizie de la piept în jos, pacient imobilizat la pat, cu faţa în jos. Acesta a fost evenimentul cheie care a declanşat în Joe „schimbarea”.

Această schimbare se referă la posibilitate auto-vindecării cu ajutorul minţii şi aici nu este vorba numai de o gândire constant pozitivă. Procesul pe care Joe l-a urmat este, după părerea mea, unul destul de greu: şi-a schimbat alimentaţia, a petrecut trei ore pe zi făcând autohipnoză şi meditând, îşi imagina fiecare vertebră în parte şi o reconstruia mental, făcea exerciţii fizice zilnic. Eu mă întreb: oare câte persoane ştiu să îşi facă autohipnoză?

Cartea care a avut o influenţă majoră asupra psihicului şi fizicului lui Joe este Cartea albă de Ramtha, el participând chiar la cursurile Şcolii Ramtha de iluminare. După nouă săptămâni şi jumătate Joe a putut merge şi şi-a reluat activitatea de medic chiropractor. Din acel moment s-a dedicat studiului minţii în relaţia cu mediul şi modul în care conştientul creează realitatea.

Veţi spune că până aici este doar povestea unei vindecări miraculoase. Dar Joe Dispenza încearcă să ne spună prin cartea sa că nu este deloc o vindecare miraculoasă, ci o autovindecare cu ajutorul propriei minţi.

Bun, dar cartea Antrenează-ţi creierul! ne învață şi pe noi să ne autovindecăm sau nu? Cartea abundă de informaţii medicale, recenzia ar putea fi o înşiruire de Ştiai că...? Dar ceea ce face cartea în fapt, este să ne explice rolul fiecărei componente a creierului în parte, ne descrie cum funcţionează un gând la nivelul legăturilor între neuroni şi cel mai important cum gândurile ne influenţează fizicul şi viaţa de zi cu zi. Noi trebuie să conştientizăm această forţă a minţii şi ca atare să ne schimbăm gândirea, să o transformăm în aliatul nostru pentru o viaţă mai bună.

Sunt foarte multe exemple de studii în carte, am ales unul singur pentru a vă face o idee: cercetătorii au demonstrat că în cazul persoanelor care au suferit accidente vasculare, repetiţia a fost cheia refacerii conexiunilor din creier: „În condiţii de îndrumare corespunzătoare, subiecţii studiului s-au concentrat şi şi-au imaginat că îşi mișcă membrul paralizat, primind feedback mental de la aparatele sofisticate de biofeedback. În momentul în care au fost capabili ca, doar gândidu-se la mişcarea membrelor afectate, să reproducă aceeleaşi scheme cerebrale ca şi atunci când şi le mişcau efectiv, paralizia a început să se retragă. Indiferent de vârstă şi de vechimea leziunii, creierul a demonstrat că posedă o capacitate uimitoare de a invăţa lucruri noi şi de a readuce corpul la parametri înalţi de funcţionare, prin simpla exercitare a voinţei”.

Da, cartea ne invaţă să fim conștienţi de puterea propriei minţi, dar consider că doar cu puţin ajutor calificat, un proces de autovindecare, este posibil, alfel este destul de greu.

  • Plusuri

    Multe exemplificări, totul este explicat, logic.

  • Minusuri

    Mult prea multe detalii, poate doar dacă eşti pasionat de medicină să faci faţă acestui stil.

  • Recomandari

    Oricui este interesat să-şi stimuleze mintea pentru propria lui bunăstare.

Categorie: | Autor: | Editura:



Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro