bookblog.ro

Un fragment de coșmar și trei experimente

Scris de • 11 March 2013 • in categoria

Titlu: Calea sângelui și a inimii
Autor:
Rating:
Anul aparitiei: 2013
Numar pagini: 55
Descarca gratuit

Dar Trecătoarea continua...

Calea sângelui și a inimii conține trei povestiri scurte (Trecătoarea; Însângerată, luna și Mascarada învinșilor) și prima carte a romanului ...Şi la sfârşit a mai rămas coşmarul, Nunta Marchizei de Lauras. Nu o să insist pe romanul menționat, puteți să citiți recenzia, a fost cartea care m-a determinat să-l pun pe Oliviu Crâznic pe lista de urmărit a tinerilor autori români. Lista respectivă a mai crescut între timp cu nume ca Ștefana Czeller, AR Deleanu sau Mihai Mateiu. Includerea acestei prime cărți în e-book funcționează pe post de teaser, acțiunea se termină într-un moment tensionat și, fără îndoială, cititorii vor dori să treacă la lecturarea romanului.

Trecătoarea este o povestire plasată în Antichitate, foarte scurtă, dar extrem de sugestivă. O legiune parcurge o trecătoare dacică, luptându-se cu o mână de arcași daci. Este preferata mea, datorită construcției și a tensiunii create.

Însângerată, luna se deschide cu un pasaj descriptiv pur-gotic, executat cu mână sigură, deosebit de eficient. Povestirea se cere a fi citită cu atenție, după principiul nimic nu se pierde, totul se transformă. O atmosferă greoaie de Ev Mediu, cu tot ce ține de aceasta: superstiții locale, slujitori ai imperiului uzați și epuizați, așteptând parcă o scăpare, orice scăpare. Tragismul aproape plutește în aer, mânat de imposibilitatea de a opune rezistență lucrurilor pe care nu le înțeleg, într-un loc care pare smuls din realitate.

Mascarada învinșilor are acțiunea plasată în viitor, fiind o povestire încadrată în sub-genul paramilitary romance. Un fel de military space opera cu un plus de erotism și legături amoroase. Nu a fost chiar pe gustul meu, dar probabil fanii space opera ar trebui să fie mulțumiți.

Trăgând linie, cele trei povestiri noi relevă pe de o parte un scriitor care devine tot mai sigur pe mijloacele sale, iar pe de altă parte o înclinație către experiment, către explorarea unor noi teritorii, păstrând însă fundația solidă care a fost construită cu ...Şi la sfârşit a mai rămas coşmarul.


E-book gratuit !

Descarcă în format PDF Calea sangelui si a inimii
  Categorie: | Autor: |  Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

  1. Andrei Bogdan spune:

   Am aruncat un ochi peste recenzie, pare o carte destul de greoaie, dar cu potential.

   raspunde

  Lasa un comentariu

  Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

  Citeste si

  Copyright ©2011 Bookblog.ro