bookblog.ro

Regele malefic: „Doresc ceea ce urăsc”

Scris de • 7 May 2019 • in categoria ,

Titlu: Regele malefic
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2019
Traducere:
Numar pagini: 360
ISBN: 978-606-94622-7-0
Cumpara cartea

„Încă simt pe piele apăsarea caldă a degetelor sale. Ceva nu e deloc în regulă cu mine dacă doresc ceea ce urăsc, dacă doresc pe cineva care mă dispreţuieşte, cu toate că şi el mă doreşte pe mine. Singura mea alinare e faptul că nu ştie ce simt.”

 Citisem acum ceva timp primul volum, şi anume Prinţul nemilos şi m-a atras ideea să citesc şi a doua carte a seriei numită „Făpturile văzduhului”. Mi-au rămas în minte personajele cumva atipice şi o lume în care binele se intercala cu răul într-un mod tulburător. Acţiunea se petrece într-o lume a zânelor, zâne care sunt diferite de ceea ce cunoaştem noi din poveşti. Ele sunt personaje răutăcioase şi crude, care desconsideră specia umană. Judecă slăbiciunea şi vulnerabilitatea oamenilor, le place să îi farmece cu nişte prafuri magice şi să râdă de neputinţa lor.

Jude capătă un nou statut în această lume a zânelor, şi anume acela de Seneşal al Înaltului Rege, nimeni altul decât Cardan, Prinţul nemilos din prima carte. Faţă de acesta, Jude are sentimente contradictorii, îl doreşte atât de mult şi totuşi îl urăşte din suflet pentru asta. Se simte vulnerabilă în faţa lui, dar încearcă să nu arate acest lucru. Ea trebuie să îl manevreze ca pe o marionetă pentru binele Regatului Elfhame, însă lucrurile nu ies întotdeauna aşa cum îşi doreşte ea. Pentru că marioneta are propriile planuri.

Necesitatea de a păstra puterea câştigată este cu atât mai dificilă cu cât trebuie să ţină în frâu un rege nestatornic şi încăpăţânat. Cardan îi ascultă poruncile, însă reuşeşte să facă multe alte lucruri prin care să îi îngreuneze lui Jude viaţa la curte.

Regele malefic este înainte de toate un rege desfrânat. Au loc petreceri care durează zile în şir, cu multă opulenţă şi risipă, zânele aleargă dezbrăcate, iar vinul curge fără oprire în paharele petrecăreţilor, care se ameţesc cu praf magic. Dacă dai la o parte lumea fantastică, peisajul este destul de comun curţilor regale din istorie.

„Dintre toate chinurile la care m-a supus vreodată, cel mai cumplit e că m-a făcut să-mi placă atât de mult de el.”

Sursa foto: pinterest.com 

Romanul este centrat în jurul relaţiei dintre Cardan şi Jude. E un joc permanent de-a şoarecele şi pisica. Fiecare îl doreşte pe celălalt, dar nici unul nu este dispus să cedeze şi să îşi recunoască sentimentele. Cei doi se luptă pentru putere, atât unul asupra celuilalt, cât şi în faţa curţii. Jude nu are la îndemână decât constrângerea jurământului pe care regele l-a depus faţă de ea. În timp ce Cardan ştie să obţină ceea ce vrea şi prin mijloace mai… emoţionale.

„— Te urăsc, îi spun, și cuvintele îmi sună ca o mângâiere.

Repet cuvintele iar și iar. O litanie. O vrajă. Un farmec care să mă protejeze de sentimentele mele adevărate.

— Te urăsc, spun. Te urăsc. te urăsc.

Mă sărută cu mai multă patimă.

— Te urăsc, șoptesc printre buzele lui. Te urăsc atât de mult, încât uneori nu pot să mă gândesc la altceva.”

Amândoi au un temperament vulcanic, iau decizii de moment, sunt pasionali şi nervoşi, se pedepsesc reciproc şi totuşi se îngrijorează atât de mult unul pentru celălalt. Practic, ei se hrănesc din acest joc, relaţia lor nu poate fi una molcomă şi echilibrată. Pentru ei, iubirea e o bombă cu ceas, mereu gata să explodeze.

Jude stă mereu în gardă, iar atunci când Cardan are un moment de sinceritate, nu ştie ce să creadă. Ca cititor, ai aceeaşi reţinere, te identifici cu stările şi îndoielile lui Jude, simţi că eşti doar un om vulnerabil care nu se poate încrede în zânele maliţioase. Şi simţi în permanenţă că ceva îţi scapă, că niciodată nu poţi avea situaţia sub control.

„Cândva mă chinuia pentru că era tânăr și plictisit și furios și crud. Dar acum i-am dat motive mai bune să mă tortureze după ce vor fi trecut un an și o zi. Va fi foarte dificil să-l am mereu la mâna mea.”

Sursa foto: pinterest.com

Cartea te intrigă, este o lectură captivantă, vei simţi nevoia să furi orice moment liber ca să îl dedici acestei poveşti. Cele 350 de pagini se citesc pe nerăsuflate, cartea fiind un bestseller New York Times.

  • Plusuri

    O poveste de dragoste pasională, cu două personaje puternice, cu temperamente vulcanice. Relaţia dintre ei te ţine mereu în alertă, să vezi ce urmează şi cum evoluează povestea dintre ei.

  • Recomandari

    Celor care au citit şi primul volum din serie, dar şi celor care iubesc literatura Fantasy şi Young Adult (YA).

Categorie: , | Autor: | Editura:Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro