bookblog.ro

Persuasiunea ca mod de a cunoaşte oamenii

Scris de • 1 April 2012 • in categoria

Titlu: Persuasiunea. Arta de a-i influenţa pe ceilalţi
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2011
Traducere:
Numar pagini: 302
ISBN: 978-973-571-827-5

Dacă ţi se pare deseori că nu eşti ascultat şi că oamenii din jur nu prea te iau în serios atunci când încerci să îţi exprimi o opinie, înseamnă că ai ceva probleme cu capacitatea de a persuada. Cartea de faţă se dovedeşte un bun ghid în special pentru profesioniştii în formare din domeniul comunicării şi al marketingului, însă nu numai, având în vedere faptul că zilnic încercăm să îi convingem pe ceilalţi de ceva anume, mai mult sau mai puţin conştient.

Însă înainte de a-l influenţa pe celălalt într-o anumită direcţie, trebuie să înveţi, culmea, să asculţi şi să fii empatic. Nu vei reuşi niciodată să fii persuasiv crezând că numai tu ai dreptate şi că celălalt te va crede orbeşte. Este nevoie tocmai să fii un bun psiholog, să îl cunoşti mai bine pe cel din faţa ta şi să ştii ce mod de abordare să foloseşti pentru a te face ascultat.

Un alt aspect important al persuasiunii este reprezentat de menţinerea atenţiei. Dacă stăm să ne gândim, atenţia noastră fluctuează tot timpul. De câte ori nu ţi s-a întâmplat să auzi doar parţial ce îţi spune cineva sau să citeşti o pagină dintr-o carte şi să realizezi că de fapt nu ai înţeles nimic tocmai pentru că mintea ta era în altă parte?

Tocmai de aceea, un bun comunicator trebuie să ştie cum să menţină trează atenţia celui căruia îi vorbeşte. Aici, James Borg vine cu o serie de trucuri simple, dar vitale atunci când trebuie să te faci ascultat, să convingi sau să vinzi ceva. De exemplu, nu trebuie să vorbeşti peste celălalt, însă poţi repeta ceea ce a spus el, în încercarea de a înţelege corect ceea ce a spus.

Un element magic atunci când vine vorba de relaţiile interpersonale este reprezentat de zâmbet. Ai o atitudine pozitivă, deja l-ai câştigat pe celălalt cel puţin pe un sfert. Zâmbetul face minuni şi în conversaţiile prin telefon, pentru că acesta pur şi simplu se simte în voce.

În rest, sfaturile sunt multe şi nepreţuite. Cu fiecare pagină dată, îţi dai seama că te întâlneşti zilnic cu situaţiile prezentate şi că lucrurile sunt mai simple decât credeai iniţial. Bineînţeles, uşurinţa de a persuada se face cu un anumit grad de efort din partea ta, cu implicare şi cu dorinţa de a-i înţelege mai bine pe ceilalţi, pentru obţinerea unei situaţii de tip “win-win”.

  • Plusuri

    Prezentarea anumitor situaţii concrete pentru o mai bună ilustrare a ideilor prezentate, de cele mai multe ori în formatul “Aşa da vs. Aşa nu”, pentru conştientizarea diferenţelor dintre cele două tipuri de abordări.

  • Recomandari

    Persoanelor care activează în domeniul comunicării, vânzărilor şi marketingului, dar şi tuturor celor care îşi doresc o îmbunătăţire a relaţiilor interpersonale.

Categorie: | Autor: | Editura:



Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro