bookblog.ro

Coaching pentru lideri

Titlu: Coaching pentru lideri
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2007
Traducere:
ISBN: 978-973-8060-90-6

Cred că una din cele mai mari provocări în faţa cărora suntem puşi este aceea de a creşte constant; de a învăţa continuu şi de a căuta să ne dezvoltăm pe întreg parcursul vieţii. Iar faptul că la un moment dat ajungem într-o poziţie confortabilă nu ar trebui să ne facă să credem că am terminat de muncit cu noi înşine. Mi s-a părut evident acest lucru atunci când am aflat că, de exemplu, câţiva coach-i geniali de la noi fac la rândul lor şedinţe de coaching cu experţi din afară, iar ăsta este doar unul din cazuri. În acest context, cartea lui Graham Lee este binevenită, cu atât mai mult cu cât cărţile despre “cum să fii un bun manager” omit să discute aspectul important al dezvoltării personale a acestuia.

Unul din punctele de pornire al lecţiei lui Lee este acela că managerii tind să alunece înspre una din cele două extreme: fie urmăresc doar satisfacerea propriilor nevoi (“management sfidător”), fie se concentrează prea mult pe satisfacerea nevoilor organizaţiei (“management docil”). Ideal este un echilibru între cele două tipuri, ceea ce autorul numeşte “leadership autentic”, iar Coaching pentru lideri pune la dispoziţie, printre altele, o modalitate de ajunge cât mai aproape de acest echilibru.

Graham Lee introduce două concepte bazate pe psihologia experimentală, pe care le ambalează într-o formă destul de accesibilă, menite să abordeze atât partea practică dar şi cea psihologică a creşterii performanţei liderilor.

[Citeşte continuarea pe dazzle.ro]

Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro