bookblog.ro

Lacul Soarelui Lung

Titlu: Lacul Soarelui Lung
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2008
Traducere:
Numar pagini: 293
ISBN: 978-973-88257-3-4

Lacul Soarelui Lung este a doua carte dintr-o serie de patru, lucru care ridică anumite probleme atunci când trebuie să scrii despre ea. În primul rând pentru că povestea nu are foarte mult sens atunci când este scoasă din contextul mai larg al seriei. În al doilea rând pentru că suferă de aceleaşi probleme pe care orice volum din mijlocul unei serii le are: trebuie să continue o poveste şi să lase loc de o continuare.

Prima carte a seriei, De Partea Întunecată a Soarelui Lung, despre care am scris mai înainte, este o operă superbă, aproape de sine stătătoare, şi vă recomand să citiţi recenzia aceea (sau, şi mai bine, să citiţi cartea în sine) înainte să vă aruncaţi ochii pe aceasta. Lacul Soarelui Lung are sarcina dificilă de a continua aventurile lui Silk şi de a oferi detalii noi despre lumea în care se desfăşoară acţiunea.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 5 COMENTARII si spune-ti parerea!

De partea Întunecată a Soarelui Lung

Titlu: De partea Întunecată a Soarelui Lung
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2006
Traducere:
Numar pagini: 264
ISBN: 978-973-88257-2-7

Una dintre anecdotele mele preferate este despre cum Herman Melville a murit în obscuritate şi cărţile sale au fost redescoperite şi reinstaurate în locul lor de glorie din panteonul literar de abia treizeci de ani mai târziu. Melville era cu siguranţă înaintea timpului său.

Voci mult mai importante şi bine informate decât a mea nu ezită să-l numească astăzi pe Gene Wolfe cel mai bun scriitor american în viaţă, dar intenţia mea nu este să încerc să demonstrez acest lucru, sau să-i aduc laude suplimentare. Am dat însă peste un citat care îi aparţine Ursulei K. Le Guin şi care îmi rezumă foarte bine sentimentele: „Wolfe este Melville-ul nostru”.

[Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro