bookblog.ro

La poveşti despre poze

Titlu: O varză fotogenică
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Numar pagini: 176
ISBN: 978-973-7758-64-4

„Pe strada Primăverii, în locul cel mai populat din tot Mănăşturul, printre maşini, camioane şi tramvaie, goneau liberi, pe mijlocul străzii, la trap alert, câţiva cai urmaţi de o gloată de copii şi oameni mari care încercau probabil să-i prindă, nu contează. Oricum, lumina era perfectă, scena, la rândul ei, perfect absurdă, paradoxul total, iar eu am rămas ca nevasta lui Lot, cea prefăcută în stâlp de sare, caraghios, cu aparatul fără film atârnând jalnic de gât [...]”. [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

La pândă, cu glonţul pe ţeavă…

Titlu: Înot sincron
Autor: ,
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2010
Numar pagini: 190 de
ISBN: 9789737758491


Până pe la şapte ani, copilă fiind, eram convinsă că o balerină nu poate vorbi. Şi că această muţenie îi vine perfect, că este un ceva aparţinând doar artei dansului. Ea, balerina, caligrafia din poante o comunicare perfectă, suspendată, la urma urmei. La ce să-i mai servească vorbele? Presimţeam în mine, de fapt, fără s-o ştiu, o fascinaţie născândă pentru necuvinte, ce avea să vină.

Îmi plac poemele simboliste, grele de sensuri ca toamna de poame, dar deopotrivă mă fascinează persoanele tăcute, însă expresive. Cele care găsesc altă cale, nouă, de a se comunica. Pe această filieră, după tăcerea balerinelor, la ani distanţă, am început să mă preocup de tăcerile fotografilor. Şi pentru ca toate acestea să primească un nou sens, am să vă prezint azi o carte scrisă la două mâini de către doi fotografi prieteni:Voicu Bojan şi Gicu Şerban.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro