bookblog.ro

O poveste despre iubire și frumusețe

Scris de • 30 September 2020 • in categoria

Titlu: Cele șapte surori. Povestea Maiei
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2019
Traducere:
Numar pagini: 510
ISBN: 978-606-33-3782-6

Cele șapte surori este una dintre acele povești care cuceresc cititorii prin frumusețe pură. Subiectul, structura narativă, modul în care sunt construite personajele, peisajele pe care le creionează, totul… este pus în slujba frumosului și a purității. De aceea, este greu să lași cartea din mână. Deși are peste 500 pagini, se citește ușor și îți lasă impresia că vrei mai mult.

Înainte să mă apuc de citit, nu am știut că Lucinda Riley a scris o întreagă serie în jurul celor șase surori. Primul volum al seriei este o poveste care îmbină cu măiestrie trecutul și prezentul, spații culturale diferite (Elveția, Franța și Brazilia), personaje și întorsături ale poveștii care surprind. Scriitoarea crează acel fir narativ pe care îl urmărești cu plăcere, cu mirare și cu dorința de a afla finalul poveștii. Te atașezi de poveste fără să îți dai seama – ceea ce este, probabil, o valoare importantă a oricărei cărți, aceea de a crea experiențe emoționale frumoase.

După ce tatăl lor adoptiv a decedat, Maia și surorile sale se adună în casa copilăriei lor – un castel izolat, pe malul lacului Geneva. Fiecare soră primește un indiciu de la tatăl lor legat de familiile lor biologice, având opțiunea de a-și căuta adevăratele origini. Maia decide să pornească în această călătorie inițiatică, iar povestea ei constituie primul volum al seriei.

Ea ajunge in Brazilia și află că este descendenta unei bogate familii din elita societății braziliene. În anii 1920, în orașul Rio, tatăl Izabelei Bonifacio dorește să își căsătorească unica fiică cu un membru al unei familii aristocrate pentru a atașa un titlu de noblețe averii sale. Izabela este, de fapt, străbunica Maiei.

Foto: Andreea Luca

Foto: Andreea Luca

Logodită cu arhitectul brazilian Heitor da Silva, îl urmează pe acesta în Franța atunci când primește comanda de a crea statuia lui Iisus care va deveni marca capitalei braziliene. El pleacă la Paris în căutarea sculptorului căruia îi poate încredința un asemenea proiect de anvergură, dar acolo Izabela se îndrăgostește de un tânăr sculptor francez, iar viața ei va căpăta o altă turnură decât cea decisă de tatăl ei.

Cele două eroine, Maia (în prezent) și Izabela (în trecut) își spun poveștile de viață, care sunt mai asemănătoare decât par la prima vedere. Sunt două destine care își caută împlinirea într-o lume caracterizată prin superficialitate și aparențe. Două femei inteligente, frumoase care prin nefericirea personală găsesc calea către toleranță și înțelegere.

Aștept cu nerăbdare să citesc celelalte volume ale seriei ;).

  • Plusuri

    Planurile narative care alternează și construiesc o poveste captivantă și complex.
    Mesajul frumos al cărții care vorbește de dragoste, onestitate și împlinirea destinelor personale.

  • Recomandari

    O carte frumoasă care va fermeca, cu siguranță, cititorii.

Categorie: | Autor: | Editura:Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

  • Oracle Night Paul Auster

Copyright ©2011 Bookblog.ro