bookblog.ro

O carte care vrea să dărâme mitul

Scris de • 23 August 2015 • in categoria

Titlu: Scurtături inteligente
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2015
Traducere:
Numar pagini: 312
ISBN: 978-606-722-027-8
Cumpara cartea

Ți s-a spus de mic că pentru a ajunge sus trebuie să muncești mult și să tragi tare? Ei bine, se pare că informația asta e depășită, de fapt marile succese recente au avut un alt raționament la bază.

Cumpără titlul în engleză

Shane Snow ne oferă în volumul său, „Scurtături inteligente”,  mai multe modele de gândire prin intermediul cărora poți ajunge „from zero to hero” în timp record. Vi se pare lipsit de substanță? Ei bine, se pare că suntem în epoca succeselor rapide.

Autorul a desoperit o serie de patternuri după care ne putem ghida dacă vrem să rescriem regulile și să ne rearanjăm modul de gândire:

 • Folosește-te de efectul de „balans” – Să ne imaginăm că lucrul pe care tu-l faci de-o vreme are un succes mai mult sau mai puțin relativ peste noapte. Ce faci ca toate astea să nu rămână doar un foc de paie? Te folosești de notorietatea de moment și micul avans pe care l-ai primit pentru a „te arunca” cât mai departe, înainte. E ca și cum ai fi într-un leagăn și cineva te împinge de la spate.
 • Gândește macro – Și politica pașilor mărunți e bună, dar nimic nu te oprește să visezi că vei ajunge pe lună, la propriu. Acum încearcă să realizezi visul ăsta. Țintește cât mai sus, fii îndrăzneț și vei găsi oportunități la care nu sperai. De ce să faci șuruburi pentru naveta spațială când poți crea întreg aparatul?

Acestea sunt doar câteva dintre căile expuse în carte. Lor li se alătură altele precum: Simplifică, Mergi pe impuls și Folosește-te de conectori, dar vă las pe voi să le descopriți. Și nu vă îndoiți că aveți de la cine să învățați, Shane Snow este el însuși un practican al ideilor pe care le expune, cu o companie de top și o carte bine vândută la activ până la 30 de ani.

De fapt, cartea este un îndemn de a ieși din tiparele gândirii noastre de până acum, dacă asta nu ne-a dus deja pe culmile succesului, desigur. Un îndemn de a trece de la alergatul în cerc, la linia dreaptă. Ce cale urmează toți pentru a ajunge din punctul X în punctul Y? Dar oare nu poți găsi și alta?

Ca orice carte de acest gen, este ușor de parcurs și abundă de exemple practice și anecdote. Ce mi-aș fi dorit în plus? Poate niște exerciții... :).

În concluzie, nu mai pierde timpul! Stabilește-ți un țel și apoi vezi cum poți să ocolești muntele care stă în calea ta.

 

 • Plusuri

  O carte care te însuflețește și-ți pune puțin sângele în mișcare.

 • Minusuri

  Nu sunt sigură că funcționeză la fel de simplu ca pentru una dintre mințile strălucite din carte.

 • Recomandari

  Recomadări: Celor care se simt inspirați de exemplul altora

Categorie: | Autor: | Editura:Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

 1. Paula spune:

  Hmmm pare a fi o carte interesanta, ma tenteaza sa o comand..

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro