bookblog.ro

Dragostea ca un desert dulce

Scris de • 28 October 2012 • in categoria

Titlu: Femeia de ciocolată
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Numar pagini: 101
ISBN: 978 – 973- 724-465-9
Cumpara cartea

Dragostea aduce după ea gelozie și ispită, gesturi nesăbuite și momente de disperare. Dar cum reacționezi atunci când cele mai dulci vise devin realitate ? Dar atunci când se spulberă ? Și cât timp petrece în lumea imaginației un îndrăgostit ?

Negrișor este îndrăgostit de dominșoara Eleonora – o frumusețe brună cu ten ciocolatiu - , dar suferă din cauza rivalului său , Modreanu, pe care aceasta pare să-l favorizeze. Suflet sensibil, la un moment dat Negrișor se lasă purtat de imaginație și își închipuie că îl ucide pe cel ce-i stă în cale. Visul pare să se împlinească, iar după primele momente de panică intervine marele test: oare este capabil să facă față unei situații după care tânjește de atâta timp?

Povestea ia o întorsătură neașteptată când Modreanu nu mai pare chiar așa de mort iar locul lui Negrișor este din nou periclitat. O mare parte dintre paginile cărții este dedicată frământărilor lăuntrice ale personajului care se lasă pe sine în derivă printre vise și închipuiri, ajutat de alcool.

Axus mundi pentru acest micro-roman este desigur Eleonora ,„idolul de cofetărie”, care nu dă semne a avea simțăminte prea înalte pentru nici unul dintre pretendenții ei și, deși o vedem prin ochii amorezului, nu poți să nu te întrebi uneori dacă este naivă sau pur și simplu sadică.

Recunosc că am ales cartea pentru titlul ei - iar cei cu slăbiciune pentru preparatele din cacao mă vor înțelege – dar pe lângă numeroasele referiri la ciocolată, volumul mi-a ofert și o lectură plăcută. Am fost pur și simplu încântată de finalul neașteptat; la un moment dat cartea pare puțin cam sumbră și ești tentat să ghicești sfârșitul, dar autorul reușește să întoarcă totul într-un mod foarte plăcut și în perfectă concordanță cu evoluția personajelor.

 • Plusuri

  O carte foarte bine scrisă, bine închegată care reușește să redea stări multiple în puține pagini.

 • Minusuri

  Aș fi vrut mai multe pagini fericite.

 • Recomandari

  Celor care vor o carte bună dar care să nu ocupe mult loc în geantă ;)

Categorie: | Autor: | Editura:Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

 1. Marilena spune:

  Recenzia ta a surprins esenta cartii. Este o poveste mai altfel, cam ciudata, dar extrem de frumoasa. Si mie mi-au placut trairile lui Negrisor, imaginatia lui… ce mai, o adevarata iubire de altadata.

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro