bookblog.ro

Ce mai rămâne din sacru?

Scris de • 25 September 2012 • in categoria

Titlu: Relicvele altarului
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Traducere:
Numar pagini: 656
ISBN: 978-606-579-390-3
Cumpara cartea

Orgolii mai vechi sau mai noi, secrete întunecate și complicate se ciocnesc în romanul lui Rickman și aduc la suprafața un conflict vechi precum templele păgâne: când sacrul și profanul pornesc veșnica lor cursă, rezultatul nu poate fi decât o poveste plină de mister și dileme.

Merrily Watkins e preoteasă și, pentru cititorii lui Rickman este deja un personaj cunoscut. Merrily nu este la prima ei întâlnire cu fenomenele paranormale, aparițiile stranii și misterele. Solicitată să sfințească un drum recunoscut pentru desele accidente rutiere, petrecute acolo, preoteasa se vede, vrând-nevrând, prinsă în avalanșa unor evenimente încâlcite.

Satul Wychehill are o istorie întortocheată și totodată interesantă. Cocoțat pe o fostă carieră de piatră, locul pare marcat de traumele pe care le-a suferit mediul natural de-a lungul anilor, în care intervenția umană a tăiat adânc în carnea dealurilor. La asta se adaugă și povestea lui Edward Elgar, un important compozitor englez, renumit pentru compozițiile sale clasice, a cărui amintire pare să bântuie încă satul, în mod agresiv.

În același timp, Jane, fiica adolescentă a lui Merrily, descoperă pe dealul Coleman ceea ce ea numește o linie ley. Aceasta se constituie dintr-o aliniere aproape perfectă a mai multor monumente și obiective importante de cult. Când află că locul ei sacru e în pericol să fie distrus pornește un demers nebunesc și plin de riscuri pentru a sabota planul mârșav.
Din romanul polițisit al lui Phil Rickman nu lipsesc nici crimele sângeroase, scăldate într-o aură de mister. Ritual de sacrificiu, nebunie, gelozie? Mintea cititorului sare, alături de ce a lui Merrily de la o supoziție la alta.

Orgoliile pământești, fanatismul religios și cultural se întâlnesc într-o țesătură de acțiuni dinamice, în care cititorul este introdus în tainele păgânismul. Ca întotdeauna, sacrului, reprezentat de linia ley și de credința nestrămutată a lui Jane în sufletul locului i se opune materialismul nedemn al oamenilor cu putere financiară ce vor să știrbească icoana unei lumi nepătate și ancorate într-o realitate transcendentă.

Deznodământul e furtunos, deși nu neapărat marcat de o răsturnare fulgerătoare de situație.e o carte care merită savurată pentru călătoria pe care ți-o propune.

 • Plusuri

  Este destul de bogat în informații, narațiunea decurge dinamic și reușește mereu să păcălească așteptările cititorului

 • Minusuri

 • Recomandari

  Fanilor genului, pasionaților de mistere ce implică ritualuri stranii și atmosfera cu încărcătură mistică

Categorie: | Autor: | Editura:Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

 1. Marta spune:

  Gabriel Stoian traduce ingrozitor. Trebuie sa citești textul original ca sa înțelegi ce se intampla. Nu am mai dat se traducători atat de slabi pana acum.

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro