bookblog.ro

Elevă nouă, școală nouă și… un război supranatural

Scris de • 10 December 2012 • in categoria

Titlu: Hex sau Puterea farmecelor
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Traducere:
Numar pagini: 352
ISBN: 978-973-102-533-9
Cumpara cartea

După un prim volum construit pe o schemă destul de clasică, fără prea multe momente care să surprindă cititorul, Chloe Neill continuă povestea lui Lily Parker într-o manieră originală, cu nuanțe si combinații inovative, la care cu siguranță nu te-ai aștepta. După ce a ajuns într-o școală nouă, unde a descoperit nu doar o societate secretă ci și propria-i putere magică, Lily află că pe langă posesorii de abilități paranormale mai există multe alte categorii de creaturi supranaturale. Iar cele mai multe dintre ele nu sunt deloc prietenoase. Însa în scurt timp, Lily realizează ca tot Seceratorii sunt cei mai înfricoșători pentru că tot natura imorala, lipsită de valori corecte si lacomă de putere este mai înfiorătoare, dând naștere unor adevărați monștri. Atât la propriu, cât și la figurat.

Cumpără titlul în engleză

Volumul al doilea al seriei Elita întunecată ne poartă prin coridoarele lugubre de sub Chicago, într-un război al Adepților contra maleficilor Seceratori. Lily și noii săi prieteni Adepți se trezesc astfel într-o luptă pentru teritoriu a două grupuri de vampiri – de data aceasta clasici, fără străluciri ciudate în lumina soarelui sau diete vegetariene, iar salvarea din mijlocul acestora nici măcar nu este cea mai dificilă încercare prin care trebuie să treacă. Pentru că îi așteaptă teste chiar mai teribile.

Autoarea combină existența creaturilor supranaturale cu magia și experimentele genetice, iar volumul are adesea nuanțe de roman polițist, misterele devenind tot mai încurcate de la un capitol la altul. Într-un fel, Hex sau Puterea farmecelor este ca o punte de legătură între primul și ultimul volum, menită sa ridice povestea la un alt nivel. În prima carte am fost introduși în noua lume în care este aruncată protagonista, dar abia în ultima vom avea parte probabil de adevarate revelații și momente șocante. Deocamdată, povestea doar se încarcă cu tot mai multe secrete, dă naștere la tot mai multe întrebări și te face să arzi de nerabdare până la aflarea deznodământului. Aproape nici una dintre tainele din prima carte nu sunt clarificate în aceasta continuare ci, mai mult, sunt introduse altele mai cutremurătoare, așa că tensiunea se acumulează rapid.

Relațiile dintre personaje sunt la fel de naturale și cuceritoare ca în primul volum. Conversațiile dintre Lily și prietena sa, Scout, sunt savuroase, fiind imposibil să nu rămâi cu un zâmbet larg pe față după ce citești unele dintre scenele care le are în atenție pe cele două adolescente. Iar interacțiunea cu celelalte personaje este și ea perfect descrisă, indiferent dacă vorbim de întâlnirile cu alți Adepți, cu cadrele didactice, cu băieții de care se simt atrase sau cu maleficii inamici. Momentele de suspans sunt bine dozate, povestea păstrând un echilibru perfect. Ești martor astfel atât la luptele cu Secerătorii sau cu ciudatele lor creaturi experimentale, cât și la plictisitoarele ore de clasă sau la ciocnirile obișnuite cu gașca fițoaselor din școală. Autoarea reușește astfel să păstreze imaginea unei adolescente obișnuite, care s-a trezit deodată prinsă într-o lume incredibilă, iar cititorul se regăsește într-o oarecare măsură în trăsăturile protagonistei.

 • Plusuri

  „Dar nu aveam nici măcar șaisprezece ani și viitorul era încă departe. Cu toată nebunia din lume – în special din lumea mea – de ce să nu mă bucur de ce am, corect?” În sfarșit! Este prima carte pentru publicul tânăr ce nu tratează primele sentimente de atracție sau prima relație ca și cum ar fi și singura pe care o va avea eroina sau ca și cum ar urma să dureze până la adânci bătrâneți. Cele mai multe romane de acest gen îți lasă senzația că protagoniștii nu mai au decât un pas până la nuntă, deși sunt abia prin anii de liceu.
  Tonul adolescentin al poveștii și stilul ușurel și natural transformă lectura volumului Hex sau Puterea farmecelor într-o adevarată călătorie în fanteziile copilăriei sau ale adolescenței. Pentru că oricât de interesante ar fi acestea, o doză de paranormal ar da cu siguranță mai multă savoare acelor ani.

 • Minusuri

  Personal, am fost încântată de combinațiile originale și extravagante pe care le-a adus autoarea în acest volum. Însa, în cazul oricărei idei noi, există și retincențe din partea publicului. Am descoperit și cititori nemulțumiți de evoluția poveștii din acest volum, deci există posibilitatea ca unele persoane să se obișnuiască mai greu cu unele mixuri propuse de Chloe Neill.

 • Recomandari

  Publicului tânăr, în special cititorilor atrași de poveștile ce se desfășoară in școli secrete, cu societăți misterioase, ființe supranaturale sau explozii surprinzătoare de magie.

Categorie: | Autor: | Editura:Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro