bookblog.ro

Caleb şi Eve

Scris de • 27 November 2011 • in categoria

Eve Anna Carey

Titlu: Eve
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2011
Traducere: ,
Numar pagini: 288
ISBN: 978-973-102-396-0

Eve este o elevă model într-o şcoală, care se dovedeşte a fi cu totul altceva decât pare la prima vedere.
Regulile, disciplina, inducerea repulsiei faţă de sexul masculin şi obsesivele vitamine luate la intervale de timp regulate ascund o realitate crudă: la absolvire, fetele sunt mutate într-un sanatoriu înfiorător şi folosite pentru a da naştere unor copii. În drumul ei disperat spre o libertate incertă, îl întâlnește pe Caleb, care îi redă încrederea în bărbaţi şi în bunătatea umană.

Caleb şi Eve sunt un soi de Adam şi Eva. Mi se întâmplă deseori, atunci când citesc romane în care apare şi o poveste de dragoste, să am impresia că acţiunea şi tot subiectul cărţii nu reprezintă de fapt decât un context, un decor menit să încadreze perpetua poveste a iubirii ideale. EL şi EA, Yin şi Yang, se caută, se găsesc şi abia atunci viaţa lor începe să aibă sens.

Acţiunea are loc în anul 2032, într-o lume măcinată de o molimă care a dus nu doar la o moarte fizică în masă, ci şi la o moarte a sufletelor. Oamenii sunt cruzi, fiecare luptă pentru propria supravieţuire, iar bunătatea, inocența şi vulnerabilitatea nu mai sunt aspecte umane, ci puncte slabe, care te trag în jos.

Trezită la realitate de o colegă rebelă, pe nume Arden, Eve îşi dă seama că raiul promis după absolvirea şcolii nu ascunde nimic altceva decât minciuni, tortură fizică şi psihică. Este ajutată de o profesoară să evadeze, însă ajunsă în sălbăticie, rămâne singură şi îngrozită. Începe o cursă infernală pentru supravieţuire, alături de Arden, care de asemenea a reuşit să evadeze.

Ulterior, îl va întâlni pe Caleb, şi el orfan, care o va proteja, iar relaţia dintre cei doi va deveni din ce în ce mai strânsă. Eve va fi pusă la un moment dat într-o situaţie dureroasă, în care va trebui să aleagă între dragoste şi supravieţuirea ei, în contextul unei lumi secătuite de sentimente...

Cartea este impregnată în special de senzaţii tactile, un plus al scrierii după părerea mea. Eve relatează tot ceea ce simte la nivel de epidermă: fiecare atingere capătă o importanţă capitală şi corespunde unei stări intrinseci, care o tulbură de fiecare dată.

“Caleb şi-a schimbat poziţia, venind mai aproape, astfel încât să mă mulez pe formele trupului său. Am închis ochii, iar magazia a dispărut din peisaj. Simţeam doar căldura pieptului său lângă al meu.[...] Apropierea bărbiei mele de umărul său, mâna lui pe spatele meu, liniştea de a fi împreună, trupurile noastre vorbind chiar şi în tăcere.”

 • Plusuri

  descrierile tactile, un personaj feminin atractiv şi o poveste de dragoste frumoasă.

 • Recomandari

  adolescenţilor, iubitorilor de fantasy şi celor cărora le plac romanele de dragoste.

Categorie: | Autor: | Editura:Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

 1. Iulia spune:

  O carte care te tine cu sufletul la gura si pe care n-ai mai lasa-o din mana pana la ultimul rand.

  raspunde

 2. Hei, buna! Stiti cand apare al treilea volum din Eve?

  raspunde

  • Mary spune:

   Buna Anamaria! Nu stiu sigur cand apare, dar urmareste site-ul celor de la Leda, ledabooks.ro, unde te poti uita la Noutati sau la cartile in curs de aparitie.

   raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro