bookblog.ro

Povestea Facebook-ului

Scris de • 4 June 2012 • in categoria

Titlu: Miliardari din întâmplare
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Traducere:
Numar pagini: 246
ISBN: 978-973-724-373-7

Facebook era un instrument de-a dreptul uluitor, care anima viața socială și făcea ca lucrurile să se întâmple mult mai repede. Asta era lovitura de geniu. Geniul lui Mark…

Miliardari din întâmplare este o reconstituire care are la bază povestea Facebook-ului și a intrigilor din spatele ei, așa cum a fost descrisă de martori direcți sau indirecți. Întâmplările au fost puse cu grijă cap la cap și a rezultat o carte care spune, într-o mai mică sau mai mare măsură, adevărul despre modul cum a luat naștere cea mai impresionantă rețea socială din lume; plusul lecturii vine din pasiunea pe care autorul a pus-o în scrierea ei.

După momentul în care „the Facebook” a fost lansat, toți apropiații lui Mark au vrut să guste puțin din succesul lui. Din succesul acesta a gustat și Ben Mezrich prin cartea sa, care s-a vândut ca pâinea caldă în toată lumea și a stat la baza ecranizării unui film distins cu trei premii Oscar. Cu toate acestea, cred că el a scris cartea dintr-o fascinație nebună față viețile celor implicați; prin fiecare frază se simte frenezia de a povesti detaliile din spatele acestor întâmplări.

În lumea afacerilor cazul Facebook-ului este fără doar și poate fascinant. Până la urmă, câți au început afaceri ale secolului dintr-o cameră de cămin? Însă povestea vieții lui Mark Zuckeberg, a lui Eduardo Saverin și a alor personaje din carte a devenit fascinantă datorită celui care le-a romanțat viețile cu atâta drag. Zuckerberg a creat o rețea de socializare, dar și ecranizarea acesteia au creat un adevărat mit despre viața celor implicați, dar și despre viața studenților de la Harvard.

Absolvent la rândul lui al Universității Harvard, autorul aduce în prim plan societățile secrete ale universității, cluburile cu tradiție și petrecerile interzise, adică tot ce ar fascina un adolescent și l-ar atrage către un astfel de loc. Mezrich recomandă un Harvard „cool”, unde tipi ca Zuckerberg reușesc să facă istoria online-ului. Instituția nu e prezentată ca un loc exclusiv academic, sufocant, ci are o imagine actualizată vremurilor în care trăim. Lucrurile care mi-au plăcut cel mai mult la această carte au fost vivacitatea lecturii și modul incitant în care au fost îmbinate faptele reale cu talentul scriitoricesc. Talentul scriitorului stă, în opinia mea, la baza unei părți mari din succesul pe care „Poveste Facebook-ului” l-a avut în rândul maselor.

 • Plusuri

  redarea poveștii într-un mod captivant

 • Recomandari

  oricui vrea să afle „Povestea Facebook-ului”

Categorie: | Autor: | Editura:Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

 1. Pingback: polimedia.us/fain

 2. Ontelus Dan Gabriel spune:

  Avand in vedere popularitatea si flexibilitatea sa, Facebook-ul, in particular, dar si retelele sociale de pe net, in general surprind poate cel mai bine structura mentala a umanitatii de astazi. Cei interesati – guverne, firme, organizatii – pot relativ usor decripta tendinte, atitudini, gusturi ale unor mari categorii de oameni, grupati sau nu in functie de varsta, sex, religie, etnie, profesie, hobby-uri etc.

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro