bookblog.ro

O călătorie în lumea aromelor

Scris de • 19 February 2011 • in categoria

Titlu: Aromaterapia: terapie prin uleiuri esenţiale
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2010
Traducere:
Numar pagini: 293
ISBN: 978-973-748-419-2

O lectura placută, o călătorie plină de învăţăminte din lumea aromaterapiei, cartea Denisei Whichello Brown oferă o varietate de motive să vă lasaţi purtaţi de vaporii aromelor către beneficiile acestora asupra spiritului şi a corpului uman.

Îmi place să visez la clipe de relaxare, la un fotoliu de rafie într-un colţişor însorit dintr-o grădină luxuriantă, pierzându-mă în aromele bogate ale uleiurilor esenţiale. Aromaterapia este o carte în care găseşti lucruri interesante, fie că eşti pasionat sau nu de terapiile complementare. De la începuturile timide ale aromaterapiei exprimate cu mii de ani în urmă, până în zilele noastre, aflăm cum a evoluat studiul beneficiilor utilizării plantelor şi implicit ale uleiurilor esenţiale extrase din acestea. Atât calităţile terapeutice cât şi cele de parfumare ale extractelor concentrate din plante au fascinat si provocat numeroase civilizaţii de-a lungul timpului.

Autoarea ne introduce încet în tainele aromaterapiei, de la incursiunea istorică, la aspectele tehnice ale extragerii uleiurilor prin metode străvechi dar şi moderne, până la sfaturi privind cumpărarea uleiurilor esenţiale şi păstrarea acestora. Suntem învăţaţi cum sa diferenţiem un ulei esenţial autentic de unul care conţine ingrediente chimice, si totodată suntem avertizaţi asupra faptului că în aromaterapie se utilizează numai uleiuri naturale.

Curiozitatea mea faţă de uleiurile esenţiale şi cele a fost pe deplin satisfăcută prin varietatea de informaţii despre uleiurile existente, proprietăţile curative ale acestora şi modalităţile de folosire. Am aflat remedii pentru numeroase afecţiuni şi am descoperit chiar cum te poţi folosi de aromaterapie în viaţa de cuplu, pentru a crea o atmosferă relaxantă şi senzuală.

În ansamblu cartea mi-a plăcut foarte mult pentru că a răspuns nevoii mele de relaxare şi descoperire a unor noi valenţe ale naturii şi a puterii sale tămaduitoare.

 • Plusuri

  Abordarea exhaustivă a aromaterapiei, abundenţa de informaţii utile şi sfaturile practice binevenite.

 • Minusuri

  Lectura este asemănătoare cu cea a unui manual, este lipsită de o oarecare « poezie » pe care mi-ar fi plăcut să o regăsesc alăturată acestui subiect.

 • Recomandari

  Pentru pasionaţii de domeniul terapiilor complementare Aromaterapia Denisei Whichello Brown este cu siguranţă o alegere excelentă.

Categorie: | Autor: | Editura:Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

 1. Zina spune:

  Sa fim rationali. Daca a abordat exhaustiv aromaterapia, a adus din abundenta informatii si sfaturi utile, poate ca nici nu-si mai avea locul poezia…

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro