bookblog.ro

Biografia romanțată a unui geniu

Titlu: Tesla. Portret între măști.
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 400
ISBN: 978-606-579-407-8
Cumpara cartea

Încă din copilărie bulgărașul din minte stârnea avalanșa, sunt logodnicul stihiilor care schimbă fața lumii, își șoptea în scorțosu-i guler. Prin urmare, toate instituțiile umane sunt niște jucărele.

resized_teslaa

Explorând o serie de idei sălbatice precum energia liberă, antigravitația, invizibilitatea și chiar călătoriile în timp, Nikola Tesla va rămâne în posteritate ca „o pătrundere rară a unei mari minți”. Din păcate, personalitatea acestuia este promovată în general ca una obscură din cauza unor interese mai mult sau mai puțin oculte. Și totuși, nu trece neobservat prin viață pentru că lui i se datorează o mare parte din începuturile tehnologiei moderne, fiind cel care a revoluționat lumea cu ajutorul descoperirii în 1882 a curentului alternativ. Tesla a fost o minunăție de om care a lăsat o mulțime de mistere în urma sa, prin urmare, această biografie romanțată/ monografie lirică, realizată de Vladimir Pištalo, este o ofrandă sclipitoare de care ne putem bucura din plin, savurând-o cu o curiozitate de copil.

Nikola Tesla voia dintotdeauna să devină inventator, iar inventivitatea presupune lărgirea lumii, așa că citea, citea și lumea se lărgea. Sfâșiat de percepții, cu o mie de idei și viziuni ce se hârjoneau în mintea sa ca niște pisoiași, acesta ajunge să-și învingă vedeniile, învățând să-și aleagă gândurile și să le conducă, ajungând în cele din urmă cel care avea să dezlege la ochi omenirea. Reliefând nu doar un portret istoric al singuraticului Tesla, cu trup atletic și ochi vioi de copil, ci și fresca unei perioade mărețe, presărată cu nume sonore precum Edison, Einstein, Mark Twain, Freud, cartea poate fi privită și ca o încercare de psihanaliză artistică, o demistificare ce nu anulează idealizarea. [Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro