bookblog.ro

Chimista și chimia dintre oameni

Titlu: Chimista
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2016
Traducere:
Numar pagini: 608
ISBN: 978-606-719-920-8
Cumpara cartea

O vorbă înțeleaptă spune: „La pomul lăudat să nu te duci cu sacul”. Dar aici nu se aplică. De acord, cartea de față este lăudată, căci, în fond, este scrisă de probabil cea mai populară scriitoare a literaturii cu melodrama vampiristice a mileniului trei. Da, știu, o blamez, cred eu, pe nedrept, căci încă nu am apucat să-i citesc capodoperele după care s-au turnat niște filme la fel de valoroase. Dar dacă asta vrea publicului, dacă el vrea pâine și circ, cine sunt producătorii de la Hollywood să i se împotrivească? Și dacă un film din serie câștigă miliardul, de ce să nu se mai facă încă șapte? Și de ce să nu apară și romanul grafic? Sau cartea de colorat? Ori de bucate? [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 4 COMENTARII si spune-ti parerea!

Un sfârșit de „Amurg” satisfăcător

Titlu: Zori de zi
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2009
Traducere:
Numar pagini: 768
ISBN: 978-606-609-362-0
Cumpara cartea

Probabil că toată lumea știe câte ceva despre saga „Amurg”, un fenomen literar și cinematografic al secolului XXI (nu cred că exagerez), cu succes în special în rândul adolescenților și tinerilor. După o anumită vârstă, este mai mult apreciat de femei, fiind o poveste romantică de dragoste. Zori de zi este cel de-al patrulea volum al impresionantei serii. Este compus din trei „cărți”, toate trei relatate la persoana întâi, doar că prima și a treia din perspectiva Bellei, iar cea de-a doua din perspectiva lui Jacob. Personajele sunt deja cunoscute din primele trei volume, așa că nu le voi prezenta. Voi spune doar atât: sunt conturate la fel ca și înainte, iar în general scriitura lui Stephenie Meyer pare a nu fi suferit absolut deloc de pe urma trecerii timpului: deși publicat în 2005, primul volum al seriei, Amurg, Twilight, a fost scris în 2003, iar Zori de zi a fost finalizat la începutul lui 2008. Probabil că stilul identic se datorează și faptului că ultimul volum al seriei a fost conturat tot în 2003, dar la sugestia editorilor, între cele două au fost intercalate Lună nouă și Eclipsa.

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Amurg

Amurg Stephenie Meyer

Titlu: Amurg
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2005
Traducere: ,
Numar pagini: 385
ISBN: 9789731038919

Cartea este un basm contemporan în care personajele sunt un vampir și o muritoare. Dragostea lor sfidează legile ambelor lumi și sunt nevoiți să treacă prin multe probe până să ajungă la finalul fericit.
[Citeste tot Articolul]

Acest articol are 1 COMENTARIU. Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro