bookblog.ro

Iubirea are gust de cireșe

Titlu: Ingredientele iubirii
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 231
ISBN: 978-973-724-522-9
Cumpara cartea

Dragostea apare în momente neașteptate, uneori accidentale, alteori construite, iar, din când în când, mai trece și prin stomac. Astfel se naște și povestea de dragoste a lui Aurélie Bredin, într-o serie de coincidențe dulci-amărui.

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Sabia lui Attila

Titlu: Sabia lui Attila
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2009
Traducere:
Numar pagini: 534
ISBN: 978-973-724-231-0

Iată o sitiuatie cel puţin ciudată: am citit o carte despre care nu pot spune că are vreo valoare literară nemaipomenită- până la urmă este un roman istoric, despre un moment din viaţa Imperiului Roman care, după ştiinţa mea, nu se încadrează la "cel mai des amintite". Mai mult, nici nu pot spune că mi-a plăcut foarte mult: efectul acţiunii care nu e legată de război păleşte în faţa descrierilor kilometrice ale bătăliilor, ale armamentului, ale taberelor militare, hainelor şi tacticilor de luptă .

Prin urmare, mai mult decât un simplu roman istoric, eu am rămas cu impresia că Sabia lui Attila este un roman de război. Ceea ce, să fim serioşi, fiind o reprezentantă a sexului feminin, era puţin probabil să îmi placă. Şi chiar aşa s-a întâmplat- mai ales că mulţi istorici sunt de părere că bătălia descrisă, cea de la Chalons (Campi Catalaunici) din 451 d. Hr. a fost un carnagiu în adevăratul sens al cuvântului. Întrebarea care se pune automat este deci: de ce patru stele? [Citeste tot Articolul]

Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro