bookblog.ro

Printre fiordurile amintirilor

Titlu: Cine a ucis-o pe Bambi
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2020
Traducere:
Numar pagini: 256
ISBN: 978-973-46-8335-2

Literatura nordică se raliază pentru mine la standardele unei calități impecabile, mai ales atunci când ajungem în segmentul noir, la tot felul de titluri de romane detectiv sau thriller. Se pare că întunericul natural al zonelor în care nordicii conviețuiesc se potrivește perfect cu subiectele abordate. Moartea, violența, depresia – iată doar câteva dintre temele pe care își clădesc narațiunile scriitorii din nordul continentului european. Cine a ucis-o pe Bambi de Monika Fagerholm se îndepărtează puțin de șabloanele literare specifice zonei, purtându-ne într-un labirint extrem de complicat și întortocheat. [Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Monologul unui emigrant în Rio de Janeiro

Titlu: Orașul în mantie purpurie
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2019
Traducere:
Numar pagini: 208
ISBN: 978-973-46-7903-4
Cumpara cartea

Literatura contemporană turcă este un exercițiu constant de creativitate, deoarece implică referințe la tradiții demult uitate și la emoții crescute într-un spațiu limitrof dintre Europa și Asia. Aslı Erdoğan merge însă mai departe de aceste limite literare și o mută pe eroina romanului Orașul în mantie purpurie  în inima unei metropole fierbinți. [Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Antidot al singurătății sau în căutarea unei fericiri de-o viață

Titlu: Sfârșitul singurătății
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2017
Traducere:
Numar pagini: 320
ISBN: 978-973-46-6622-5
Cumpara cartea

Timpule, pleacă în zbor,

ia-mă și pe mine cu tine

Romanul Sfârșitul singurătății semnat de Benedict Wells reprezintă o compilație spirituală de istorii umane, împletite într-un destin tragic. Trei frați despărțiți de soartă și aruncați în vâltoarea unei maturități forțate: Jules, Marty și Liz sunt trei copiii total diferiți care traversează nefericirea lor în cel mai divers mod.

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Miss Peregrine

Titlu: Miss Peregrine
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 392
ISBN: 978-973-124-773-1
Cumpara cartea

Având în vedere modul în care a fost creat romanul lui Ransom Riggs, era imposibil ca acesta să treacă neobservat. Totuși, deși îl aveam în wish list de multă vreme, nu aveam idee la ce să mă aștept. Nu citisem recenzii despre acesta și, în afară de descrierea editurii și de impresiile pozitive pe care le aveau în general cititorii, nu știam nimic despre Miss Peregrine.

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 6 COMENTARII si spune-ti parerea!

Eternul „Te iubesc” e-atât de nou…

Titlu: Toate cele șapte valuri
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Traducere:
Numar pagini: 224
ISBN: 978-973-707-680-9
Cumpara cartea

Toate cele șapte valuri continuă povestea începută cu un an în urmă de romanul Dragoste virtuală. Lucrul acesta m-a speriat atunci când am decis să recenzez cartea, pentru că eu nu citisem prima parte. Am avut câteva experiențe destul de neplăcute (care au implicat abandonul) cauzate de lecturarea celei de-a doua sau a treia părți dintr-o saga, fără să-mi fi trecut prin mână și prima parte. Dar, ca să fie treaba oablă am să vă liniștesc de la început. Deși ar avea un farmec deosebit (sunt sigur de asta pentru că după ce am terminat de citit cartea am comandat și am citit și prima parte), Toate cele șapte valuri se poate citi și înainte de Dragoste virtuală. Daniel Glattauer prezintă mult prea subtil și elegant evenimentele cruciale din prima parte (sau carte) pentru ca ordinea de citire să fie obligatorie. Ba chiar și în ordine inversă, lecturarea celor două cărți are un farmec. Unul neașteptat.

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro