„Democraţia le pretinde mult oamenilor…”
Autor: A.J. Kazinski
Rating:
Editura: Trei
Anul aparitiei: 2015
Traducere: Ana-Maria Tamaş
Numar pagini: 647
ISBN: 978-606-719-473-9
Sfânta Alianţă este o carte altfel. Thriller alert, care abordează o teză puţin explorată, aceea a monarhiilor europene văzute ca sisteme totalitare interesate doar de consevarea şi extinderea privilegiilor şi puterii personale… o carte scrisă sub pseudonimul A.J. Kazinski de către autorii danezi Anders Rønnow Klarlund şi Jacob Weinreich. [Citeste tot Articolul]
Of, literatura după reţetă…
Autor: Félix J. Palma
Rating:
Editura: Trei
Anul aparitiei: 2012
Traducere: Ana-Maria Tamaş
Numar pagini: 730
ISBN: 978-973-707-684-7
Pentru că atunci când eram mică opinam că volumele lui Jules Verne reprezintă ,,literatură pentru băieţi’’ şi deopotrivă pentru că sunt incompatibilă cu genul SF, ,,Harta Cerului’’ de Felix J. Palma a fost o scriere nedigerabilă pentru mine. O alegere greşită.
Aventuri, paradoxuri şi dragoste la sfârşit de epocă victoriană
Autor: Félix J. Palma
Rating:
Editura: Trei
Anul aparitiei: 2011
Traducere: Ana-Maria Tamaş
Numar pagini: 704
ISBN: 978-973-707-475-1
H.G Wells, Jack Spintecătorul, the Elephant Man şi mulţi alții se întâlnesc într-o realitate alternativă, unde călătoriile în timp sunt reale, iar singurul lucru mai mârşav decât un criminal macabru este natura umană.
[Citeste tot Articolul]
Trilogie murdară la Havana
Autor: Pedro Juan Gutierrez
Rating:
Editura: Trei
Anul aparitiei: 2007
Traducere: Ana-Maria Tamaş
Numar pagini: 464
ISBN: 978-973-707-163-7
(sau cumpără aici ediţia în limba engleză)
Alimente pe cartelă, bişniţă cu ce nu se găseşte-n magazine -deci cu orice-, apa şi curentul oprite când ţi-e lumea mai draga, cozi interminabile, salam cu soia, oameni disperaţi să fugă, poliţie represivă, presă care vorbeşte doar despre realizări măreţe.. Nu e vorba despre România ceauşistă a anilor "™80, ci de Cuba lui Castro din anii "™90, cum este ea înfăţişată de Pedro Juan Gutierrez în Trilogie murdară la Havana.
In spatele titlului, care te poate duce cu gândul la o carte despre dulci perversiuni şi descrieri picante, descoperi, citind, romanul mizeriei unui popor zdrobit de foamete şi sărăcie.
Intr-o lume cândva fermecătoare, acum decăzută, omul revine la stadiile de început ale evoluţiei; uită de generozitate şi solidaritate, se scutură de morală şi demnitate, renunţă, ca să nu-şi piardă cumpătul, la reflecţia asupra a ceea ce-l înconjoară, se desparte cu alte cuvinte, rând pe rând, de toate straturile care-l transformaseră din animal în om, totul pentru un unic şi jalnic scop- de a supravieţui şi nimic mai mult. "Sărăcia perverteşte lumea". [Citeste tot Articolul]