bookblog.ro

Ce e mai uman în tine?

Titlu: Umanii
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2016
Traducere:
Numar pagini: 376
ISBN: 978-606-758-727-2
Cumpara cartea

Umanii este o carte despre cum vede un extraterestru oamenii. Asta ar fi varianta scurtă a prezentării. De fapt, acesta este doar unpretext penru o carte doldora de umor îmbinat cu filosofie și citate care te pun pe gânduri și te fac să-ți reevaluezi calitatea de... uman. [Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Mai degrabă primul volum al unui roman foarte mare decât prima parte a unei trilogii

Titlu: Copilul fluviului
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2014
Traducere:
Numar pagini: 456
ISBN: 978-973-707-898-8
Cumpara cartea

„Pe neașteptate, Gardianul-Păcii și fiii lui se treziră înăuntrul unui nor de mașini, de parc-ar fi căzut cu capul înainte într-o nebuloasă, căci erau sute și sute, fiecare strălucind cu o lumină albă fioroasă și niciuna mai mare decât un cărăbuș. […] Lumina se stingea în interiorul luntrei albe. În câteva clipe n-au mai rămas decât urme, vine iridescente și pete care luminau intermitent cadavrul pe care stătea întins pruncul. Era leșul unei femei goale, cu sâni minusculi și scheletică și la fel de lipsită de păr ca și pruncul. Fusese împușcată, o dată-n piept și o dată-n cap dar nu era nicio picătură de sânge pe nicăieri. O mână avea trei degete, ca graifărele macaralelor din docurile lui Aeolis, cealaltă era monstruos de umflată și bifurcată, precum cleștele unui homar. Pielea ei avea un colorit cenușiu-argintiu, iar ochii săi imenși, divizați într-un fagure de celule, erau asemenea lentilelor compuse ale anumitor insecte și aveau culoarea rubinelor sângerii. Pe fiecare fațetă a lentilelor sălășluia o licărire scânteietoare de lumină aurie și, cu toate că bărbatul știa că acestea nu sunt decât simple reflecții tot mai palide ale luntrei celei albe, a avut senzația că ceva, ceva malefic stătea la pândă dincolo de ochii stranii ai femeii moarte.
- Erezie! strigă cel de-al doilea negustor care se ridicase cumva în genunchi și se holba acum cu ochii cât cepele la luntrea cea albă.”

Cumpără titlul în engleză

[Citeste tot Articolul]

Spune-ti parerea!

Viața între două zboruri

Titlu: Sus, in aer
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2011
Traducere:
Numar pagini: 288
ISBN: 978-973-724-314-0

Un roman în care trăiri interioare intense reflectă stilul de viaţă alert al corporatistului perfect adaptat, aflat mereu în deplasări şi a cărui viaţă se derulează între zboruri cu avionul, camere de hotel, muncă şi mese la restaurant. Sus, în aer este locul în care goana după valori exterioare şi timpul dedicat total intereselor corporatiste, provoacă înstrăinare şi confuzie.
[Citeste tot Articolul]

Citeste cele 7 COMENTARII si spune-ti parerea!

Copyright ©2011 Bookblog.ro