bookblog.ro

World Wide Brands

Scris de • 26 December 2011 • in categoria

Titlu: World Wide Brands
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2011
Numar pagini: 127
ISBN: 978-973-0-11659-5

Este cea de-a treia carte care se înscrie în colecția Inspire Business dedicată mediului corporate, alături de LOVE|WORK și CSRevolution. Volumul spune poveștile unor mărci celebre din lumea largă și din România, trasând drumul lor de la înființare până la succes.

World Wide Brands prezintă câteva mărci cunoscute, unele internaționale (Orange, Lenor, Head&Sholders, Western Union, Generali Asigurari, Dove), altele românești (BGS, Corn Flakes Fortza, Angelli, Rom, Elmiplant, Electrica), fiecăruia fiindu-i dedicate șase pagini în care sunt punctate schimbările pe care le-a suferit brandul de-a lungul timpului și cele mai importante campanii avute.

Dacă ar fi să extrag o idee a cărții ar fii aceea că orice brand se construiește plecând de la consumatori și bazându-se pe ei. Cartea oferă informații despre modul de dezvoltare al brandurilor vizate, cifre de afaceri, momente de cotitură sau schimbări etc. Mi-a plăcut să aflu mai ales cum au luat naștere firmele Românești și cum au profitat de oportunitățile locale pentru a se dezvolta (vezi Nufărul).

Formatul mare al cărții te face să te gândești la o carte de colecție, iar la multe capitole veți găsi în subsolul paginilor o secțiune numită Știai că… pe care v-o recomand cu căldură pentru că este plină de tot felul de date interesante. Remarcabile sunt imaginile din acest volum deoarece vă puteți delecta cu fotografii vechi din fabrica Titan, primele polițe de asigurare Generali Asigurări, printuri din campanii mai vechi și așa mai departe, toate de o calitate foarte bună.

World Wide Brands este o carte pentru cei pasionați de branding și publicitate, care o pot folosi ca sursă de informare și de inspirație. Este plină de date concrete și mai puțin de îndemnuri spirituale.

Singurele „reproșuri” pe care i le pot aduce cărții ar fi că din cauza formatului mare (este cât o enciclopedie) n-am putut s-o iau după mine ca să o citesc în metrou și faptul că la un moment dat simțeam nevoia de ceva mai multe detalii interne.

 • Plusuri

  tipărită în condiții excelente

 • Minusuri

  puțin cam propagandistă

 • Recomandari

  celor interesați de branding și publicitate și celor care caută un cadou de Crăciun ;)

Categorie: | Editura:Citeste cele 2 COMENTARII si spune-ti parerea!

 1. Zina spune:

  Tuturor celor de la bookblog.ro, sărbători fericite și succes mai departe !

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro