bookblog.ro

Viața unei prime doamne

Scris de • 23 November 2014 • in categoria

Titlu: Visuri și secrete
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2014
Traducere:
Numar pagini: 352
ISBN: 978-606-588-694-0
Cumpara cartea

„S-au întâmplat și lucruri stranii. Când soțul meu candida la președinție, am avut și alte cunoștințe, care se întrebau dacă nu cumva m-am schimbat și dacă mai puteau vorbi cu mine despre orice. Pentru mine, este absurd. O funcție să mă schimbe pe mine ca om? Cum se poate ca, odată cu schimbarea poziției sociale să ți se schimbe și caracterul?”

Cuvintele de mai sus pot fi suficiente pentru a caracteriza persoana Danuta Walesa, soția fostului președinte al Poloniei, Lech Walesa. O femeie strașnică, aș putea spune, mamă a 8 copii și o soție care își apără soțul fără teamă.

Visuri și secrete este biografia unei femei scrisă pentru celelalte femei, un model de demnitate și simplitatea. Această personalitate aparte s-a format în timp, trecând prin vâltorile vieții. Avea nouăsprezece ani atunci când a plecat din satul natal din Mazovia, pentru a se muta la Gdańsk. Chiar și biografia începe cu prezentarea familiei ei formată din opt frați, părinți și bunici. Fiind o familie cu venituri modeste, Danuta a învățat de mică să fie muncitoare și recunoscătoare pentru tot ce are.

Încă din primele pagini ale cărții m-au impresionat înțelepciunea și claritatea cu care vede lucrurile în viață: „Valoarea unui om se vede în viața de zi cu zi și în viață, în general. Iar un om trebuie să lucreze mereu cu sine. Întrucât, cine nu lucrează asupra sa, nu evoluează.”

După doar doi ani în Gdańsk, devenea soţia lui Lech Wałęsa. În anul 1990, acesta a depus jurământul de preşedinte. Viața de soție de președinte nu a fost una ușoară pentru Danuta, chiar dacă este o femeie atât de puternică și cu valori atât de bine stabilite. În perioada în care soţul ei era trimis în arest în repetate rânduri, pentru poziția sa politică, aceasta a știut ce are de făcut ca mama și ca soție: să își apere și să își susțină familia.

  • Plusuri

    Este o biografie foarte interesantă, scrisă într-un mod plăcut, din care afli foarte multe lucruri despre politică, dar și despre viață în general.

  • Recomandari

    Celor curioși despre viața politică din Polonia și nu numai…

Categorie: | Autor: | Editura:Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

  • Numai copilăria e glorioasă

Copyright ©2011 Bookblog.ro