bookblog.ro

Suntem ceea ce mâncăm

Scris de • 20 October 2015 • in categoria

Titlu: Terapia Gerson
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2013
Traducere:
Numar pagini: 400
ISBN: 978-606-849-431-9
Cumpara cartea

„Deși importanța consumării alimentelor nutritive, integrale și naturale, pentru sănătate și vindecare a fost evidențiată și enunțată de dr. Max Gerson acum circa 60 ani, reușim, în cele din urmă, să acceptăm adevărurile învățăturilor sale. Realitatea este că o îmbunătățire a dietei, a nutriției și a stilului de viață, în general, este soluția de viitor pentru victoria asupra bolilor degenerative de toate tipurile.”

Terapia Gerson este una dintre cele mai discutate terapii despre care se susține că ar vindeca boli precum: cancerul, tuberculoza, diabetul și alte boli degenerative. Spun că este o terapie controversată pentru că există păreri pro și contra. Sunt persoane care susțin că s-au vindecat cu terapia Gerson dar sunt și persoane care susțin că este doar o minciună, toate declarațiile acelor așa-ziși vindecați sunt doar propagandă iar terapia în sine nu ar beneficia de un studiu cap-coadă oferit de doctorul Gerson sau de fiica sa.

Eu nu o să susțin una dintre părți în această discuție, ci o să încerc să înțeleg despre ce e vorba în terapia Gerson. Conceptul nutrițional de bază este acela de a regenera un trup slăbit cu ajutorul alimentelor bogate în substanțe nutritive și prin adoptarea altor proceduri terapeutice. Aceste două acțiuni țintesc eliminarea toxinelor și refacerea funcțiilor încetinite de eliminarea deșeurilor din ficatul și rinichii pacienților. Pentru detoxifierea organismului dr. Gerson recomandă clismele cu cafea administrate de mai multe ori pe zi. Cafeina introdusă astfel în organism stimulează activitatea ficatului, sporește fluxul biliar și deschide ductele biliare. Programul nutrițional nu include carne. În centrul terapiei Gerson se află principiul dietei bazat pe legume proaspete, cultivate organic și 13 pahare de sucuri proaspete pe zi. Se permite consumul de iaurt fără grăsimi și fără arome, brânza de vaci fără grăsimi și nesărată precum și uleiul din semințe de in. În carte se găsesc informații despre cum se administrează această terapie, căror boli se poate aplica și o anexă despre sursele de toxicitate de care ne lovim în viața de zi cu zi.

Ceea ce trebuie să avem în vedere și este menționat chiar și în carte este că acest material are doar rol informativ și este indicat să luăm legătura cu un medic înainte de orice altă acțiune. Mi se pare foarte bine punctat pentru că sănătatea este atât de importantă și întotdeauna trebuie consultată și părerea specialiștilor.

 • Plusuri

  Cartea este structurată bine, oferă informații suficiente pentru formarea unei prime imagini despre cum funcționează această terapie.

 • Minusuri

  Aș fi vrut să văd în carte mai multe declarații ale celor vindecați, eventual link-uri către site-uri despre acest subiect.

 • Recomandari

  Celor ce vor să afle mai multe informații despre terapia Gerson.

Categorie: | Autor: | Editura:Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

 1. Eugen spune:

  Am cumparat aceasta carte pentru cineva si a fost incantata de ea. Eu nu am avut inca ocazia sa o citesc.

  raspunde

 2. Zina spune:

  Interesanta cartea despre terapia Gerson. Sunt, însă, atât de multe terapii… Și fiecare pare ”cea mai bună”. Eu chiar o știu pe cea mai bună: ”Totul cu măsură.” ☺

  raspunde

 3. Monique spune:

  Tocmai bine, ca stiu pe cineva care ar avea nevoie de o astfel de carte.

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro