bookblog.ro

Stereotipul iubirii imposibile

Scris de • 28 August 2012 • in categoria ,

Titlu: Eve. Sacrificiul
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Traducere:
Numar pagini: 320
ISBN: 978-973-102-481-3
Cumpara cartea

Aventurile Evei continuă. Exact când credea că se află în siguranţă în Califia, aşezarea destinată exclusiv femeilor care au fugit din sălbăticie în urma molimei, Eve îşi dă seama că reprezintă o adevărată povară pe umerii celor care au primit-o în refugiu. Pe urmele ei se află trupele Regelui care vor cu orice preţ să o prindă...

Dacă aţi citit prima parte a seriei Eve, ştiţi că Eve a reuşit să evadeze dintr-o şcoală în care elevele erau ţinute sub supraveghere strictă, fiindu-le analizată în permanenţă starea de sănătate, astfel încât ulterior să poată fi folosite pentru a naşte copii, într-o încercare disperată de repopulare a unui teritoriu pustiit de molimă. În drumul ei spre eliberare o va avea tovarăşă pe Arden, iar ulterior îl va întâlni pe Caleb, bărbatul care o va învăţa să iubească şi să scape de temerile, obsesiile şi nesiguranţa inoculate pe perioada Şcolii.

În cea de-a doua parte a seriei, Eve pierde legătura cu Caleb. Încearcă însă să supravieţuiască şi să meargă înainte, sperând că într-o zi se vor regăsi. Dacă reuşeşti să dai deoparte tot învelişul reprezentat de acţiune, întâmplări, fir narativ, multitudinea de personaje şi caractere, decor, replici şi aşa mai departe, îţi dai seama că scheletul romanului este reprezentat de stereotipul iubirii imposibile, în care doi oameni se iubesc, dar întregul univers complotează împotriva lor, în aşa fel încât drumurile lor să se despartă, apoi iar să se unească doar pentru a se despărţi din nou, într-un du-te vino haotic care îi sleieşte de puteri şi totodată face regăsirea cu atât mai dezirabilă.

Arden reuşeşte să ajungă la refugiul femeilor, însă bucuria Evei este de foarte scurtă durată: surprinde o conversaţie între două membre ale grupării, care erau hotărâte să o predea Regelui drept schimb pentru obţinerea libertăţii celor din comunitate. Din acea clipă, Eve conştientizează ce soartă o aşteaptă: va fi o fugară tot restul vieţii.

Romanul prezintă încercările disperate ale Evei de a scăpa de trupele Regelui, într-o goană nebună printr-o lume ruinată, descrisă în imagini apocaliptice. Nu mai există normalitate, repaos sau iertare: totul se plăteşte şi fiecare încearcă să îşi salveze pielea. Eve va afla însă un lucru pe care nu l-ar fi bănuit nici în cele mai inexplicabile coşmaruri pe care le-ar fi putut avea. Iar din acel moment, viaţa ei se schimbă radical...
Dacă v-a plăcut prima parte a seriei, cu siguranţă veţi fi mulţumiţi şi de cea de-a doua, sau poate chiar mai încântaţi. Cartea Eve. Sacrificiul vine cu şi mai multă acţiune, cu o relatare mult mai alertă şi cu răsturnări de situaţie care nu prea-ţi dau voie să laşi cartea din mână.

În plus, dincolo de poveste în sine şi de întâmplările care au loc, nu poţi să nu iubeşti cartea, privind-o prin prisma personajului principal, Eve. Îi simţi zbuciumul interior, o feliciţi pentru curajul de care dă dovadă în diverse situaţii limită, o apreciezi pentru dedicarea şi bunătatea cu care îşi apără prietenii şi ţi se strânge inima pentru ea atunci când este nevoită să facă sacrificii dureroase pentru binele celor dragi ei. Îi iubeşti pe cei pe care îi iubeşte ea, îi dispreţuieşti pe cei pe care îi urăşte, eşti maleabil cu cei pe care îi iartă şi stai în cumpănă atunci când ea este nevoită să ia decizii limită, pentru că te gândeşti: eu ce-aş fi făcut în locul ei?

  • Plusuri

    Multă multă acţiune, suspans, răsturnări de situaţie, lupta dintre bine şi rău, în care nu mai ştii exact dacă răul e rău sau binele e un bine pur. Plus un personaj feminin cu care empatizezi pe toată durata romanului.

  • Recomandari

    Celor care au citit şi prima carte a seriei, dar şi celor care vor o lectură plăcută, în care se îmbină ingenios romanul de dragoste cu cel de acţiune.

Categorie: , | Autor: | Editura:Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro