bookblog.ro

Mens sana in corpore sano

Scris de • 22 February 2013 • in categoria

Titlu: Alimente de bază pentru o viață sănătoasă și plină de vitalitate
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2012
Traducere:
Numar pagini: 200
ISBN: 978-973-135-592-4
Cumpara cartea

Zic să ne ocupam puțin și de trup, nu numai de minte și suflet. Până la urmă sănătatea uneia fără a celeilalte nu se poate, de aceea e bine să avem grijă de toate cele trei entitățile.

De ceva timp a început să mă preocupe cu adevărat capitolul alimentație. Cunoaștem oare proveniența alimentelor sau prospețimea lor atunci când le cumpărăm? De cele mai multe ori nu, ori pentru că omitem să verificăm ori pentru că nu găsim prea multe informații pe ambalaj.

De asemenea tot citind despre alimente si alimentație în general mi-am dat seama că nu mănânc corect: la ore corecte, în ordinea corectă a felurilor de mâncare sau în combinațiile corecte.

Adriana Ortemberg se recomandă medic naturist, autor de cărți de nutriție și stil de viață sănătos și instructor de gătit vegetarian. Prin cartea sa Alimente de bază reușește să acopere o arie destul de bogată de alimente de bază, tratându-le pe fiecare în parte. Legum, fructe, lactate, pește sunt prezentate din punct de vedere al compoziției chimice și a utilității medicale iar la final descoperim o serie de rețete. Îmi place la nebunie această carte, tocmai de aceea i-am oferit cinci stele. Este o carte care nu trebuie să lipsească din nici o casă. Eu deja am trimis-o și acasă, alor mei, la răsfoit.

Revenind la carte, este un ghid complet al alimentelor de bază, bine structurat, cu imagini plăcute, în care se găsesc concluziile unor oameni de ştiinţă, dar şi descoperirile recente referitoare la calităţile nutritive şi terapeutice ale alimentelor de bază.

Autoarea ne îndeamnă să consumăm alimente care ne ajută să ne menținem sănătatea la cote maxime și menționează alimente care protejează inima și articulațiile, întăresc sistemul imunitar, previn cancerul și îmbătrânirea prematură și multe alte sfaturi despre nenumărate afecțiuni.

Rețetele de la finalul cărții mi s-au părut utile în primul rând pentru că mi-au mai dat câteva idei despre ce aș putea să mai gătesc și apoi pentru că sunt rețete sănătoase recomandate de un medic nutriționist.

Depinde numai de noi dacă alegem să trăim sănătos într-o lume și așa plină de tentații nesănătoase. Consider că reprezintă respect față de tine însuți atunci când ai grijă de sănătatea ta, și dacă nici noi înșine nu ne respectăm atunci cum am putea avea pretenții de la altcineva.

 • Plusuri

  Gama variată de alimente de bază pe care autoarea le tratează, sfaturile specialiștilor pe care le găsim în carte. Se văd bunele intenții ale autoarei atunci când a scris cartea.

 • Minusuri

  Prea puține rețete.

 • Recomandari

  Tuturor.

Categorie: | Autor: | Editura:Citeste cele 3 COMENTARII si spune-ti parerea!

 1. cris spune:

  Ma gandesc ca, daca are retete putine, totusi putem crea altele, pe baza informatiilor pe care le ofera despre proprietatile fiecarui aliment. Nu?

  raspunde

 2. Renata spune:

  Da, putem face asta. Cu putina imaginatie putem obtine noi preparate, mai ales ca avem informatii din abundenta in carte.

  raspunde

 3. Un cadou perfect pentru nevasta mea!! Sper sa ii fie de folos!

  raspunde

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro