bookblog.ro

Lapte și miere

Scris de • 20 June 2018 • in categoria ,

Titlu: Milk and Honey
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2015
Numar pagini: 205
ISBN: 9781502784278
Cumpara cartea

Milk and Honey este o colecție de proză - foarte - scurtă și poezii scrise de Rupi Kaur, volum publicat inițial pe Amazon în 2014. Cartea a fost în fruntea a numeroase liste de best seller-uri, inclusiv cea a prestigiosului New York Times, cu peste un milion de exemplare vândute în întreaga lume și mai bine de 25 de traduceri în tot atâtea limbi. Eu am auzit despre Milk and Honey la începutul anului trecut și am fost reticent în privința ei, asta în special „datorită” sechelelor cu care am rămas din timpul școlii, atunci când ni se vârau cu forța poezii pe gât la orele de limba și literatura română. Gusturile în materie de cărți mi-au evoluat între timp, dar tot am rămas cu o oarecare aversiune față de poezie, în special cea modernă, pe care niciodată nu am reușit să o înțeleg. Însă volumul lui Rupi Kaur a fost ceva deosebit.

Volumul vorbește, în primul rând, despre supraviețuirea și abordarea diferitelor situații din viață. Împărțit în 4 secțiuni, fiecare dintre ele abordează  un subiect diferit: Rănirea, Iubirea, Ruperea și Vindecarea. Cele mai multe dintre poezii sunt însoțite de ilustrații semnate chiar de autoare, care le-a conceput special astfel încât să se interpună cu cuvintele ei.

Rănirea vorbește, în cea mai mare parte, despre teme sensibile, cum ar fi violul și abuzul sau tratamentul nedrept asupra femeilor. Kaur se folosește de propriile experiențe cu aceste probleme pentru a încerca să-i ajute pe cititorii săi să se ocupe de propria lor durere. Aici se resimte o foarte mică „furtună de feminism”, dar nu e deranjant și nici nu distrage atenția de la imaginea de ansamblu. Comparativ cu prima parte a volumului, Iubirea este o secțiune ceva mai... eliberatoare. Aici, Kaur scrie despre cum poți învăța să-i iubești pe ceilalți urmând o regulă simplă: învață mai întâi să te iubești pe tine. Poeziile din această secțiune sunt mai ușurele, aproape amatoricești, însă plăcut de citit și ușor de digerat. Ruperea, asemeni Rănirii, este o încă o parte "grea". Kaur scrie despre pierderea unei persoane iubite pentru că nu o aprecia, umplând-o cu minciuni și trădări. Astfel, ea s-a distanțat de relație și a fost nevoită să învețe să se iubească din nou. Vindecarea este momentul în care Kaur înveța să se iubească și să se accepte pentru cine este, conștientizând că lucrurile rele care i s-au întâmplat nu sunt vina ei. Nu este vina ei că există oameni cruzi în lume. Nu este vina ei că este rănită în mod repetat de oameni groaznici.

În general, mi-a plăcut să citesc această carte. Poeziile sunt bine scrise și părțile „dau bine împreună”. A fost, de asemenea, o lectură simplă, de care aveam disperată nevoie, reușind să o termin destul de repede. Milk and Honey este o carte despre supraviețuire pe care o recomand tuturor celor care au trecut printr-o perioadă mai puțin plăcută și doresc să se vindece.

  • Plusuri

    Cursivitate, ușurință în lectură, schițe care se împletesc armonios cu cele așternute pe hârtie.

  • Minusuri

    Unele poezii sunt ușor... exagerate.

  • Recomandari

    Celor care se află în căutarea unei lecturi rapide, ușoare.

Categorie: , | Autor: | Editura:Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro