bookblog.ro

Întregul 3

Scris de • 27 September 2022 • in categoria

Jumatatea Pierduta

Titlu: Jumătatea pierdută
Autor:
Rating:
Editura:
Anul aparitiei: 2016
Traducere:
Numar pagini: 384
ISBN: 978-606-719-895-9

”Unul și același om la vârste diferite, în diferite situații de viață este un om cu totul diferit. Când aproape de diavol. Când aproape de cele sfinte. Dar numele nu se schimbă, și lui îi atribuim totul.” - Arhipelagul Gulag, Alexandr Sojenițîn

Nathan, fiul lui Marcus este copleșit de ură și de dorința de răzbunare până în punctul de a-și pierde mințile. Are coșmaruri cu oamenii pe care i-a omorât și cu el mâncând inima tatălui său. În această stare s-a retras din tabăra nimicită a Alianței și încearcă cumva să treacă peste fiecare zi cum poate mai bine. Dar mereu plin de furie și însetat de sânge. Gabriel este singurul care poate sta în preajma lui și care îi este alături înțelegându-i durerea, suportându-i injuriile și furia, răbdând lângă el de foame și de frig pentru că el îl iubește cum Annalise nu l-a iubit niciodată. Îl iubește întreg. Și îl cunoaște mai bine decât l-a cunoscut vreodată Annalise. Însă Nathan este în continuare obsedat de fosta iubire.

În ciuda suferinței cumplite prin care trece Nathan, lumea nu se oprește în loc. Vânătorii sunt tot mai mulți, mai aproape, iar Alianța și-a pierdut aproape în totalitate capacitatea de a mai lupta și este pe punctul de a se destrăma. Toate sacrificile și toate eforturile vor fi fost zadarnice. Nathan este din nou cel chemat să îi salveze și de data aceasta, făcând el singur ceea ce ar fi trebuit să fie treaba unei armate de recruți bine antrenați care aderă la un plan bine pus la punct. În acest scop va trebui să învețe să-și stăpânească toate darurile preluate și, cu toate că unele dintre ele sunt mai ușor de folosit, altele îi sunt total inaccesibile. Pe lângă asta, pentru a avea sorți de izbândă, Nathan are nevoie să devină invincibil. Și cum într-o lume a Vrăjitorilor există magie și farmece pentru orice, există și o amuletă care l-ar putea ajuta să obțină această invincibilitate. Însă trebuie să îl găsească pe Ledger și să-i demonstreze că este omul potrivit pentru a primi acea amuletă. Omul potrivit trebuie să aibă sufletul împăcat.

Iubirea lui Gabriel și relația cu acesta, împreună cu discuțiile pe care le are cu Ledger, îl vindecă și-l pregătesc pe Nathan pentru cea mai mare încercare a vieții sale. Miza nu este doar doborârea sistemului, ci și dreptul la o viață liniștită în care să nu fie constant vânat pentru că este Negru sau pentru că este fiul lui Marcus.

Jumătatea Pierdută este a treia parte și ultima din seria Half Life, în care ultimele și cele mai importante lecții pe care le are Nathan de învățat sunt cum să depășeacă suferința și cum să accepte iubirea care vindecă tot, dar mai ales are de învățat lecția iertării, atât de sine cât și de ceilalți. Din păcate, în această a treia parte, Sally Green n-a reușit să ducă personajul la următorul nivel de dezvoltare, păstrând vocea narativă neschimbată.

Citeşte recenzia pentru Jumatatea rea, prima parte a trilogiei Half Life.

Citeşte recenzia pentru Jumătatea sălbatică, prima parte a trilogiei Half Life.

Text scris de Andrea Balint.

  • Plusuri

    Profunzimea trăirilor emoțioanle ale personajului, suspansul.

  • Minusuri

    O oarecare repetitivitate și lipsa de evoluție a personajelor.

  • Recomandari

    Celor care au citit primele două părți și vor să știe unde duce în cele din urma totul.

Categorie: | Autor: | Editura:



Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste si

Copyright ©2011 Bookblog.ro